ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

7 αγαπημένες μπυραρίες στην Αθήνα

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



7 αγαπημένες μπυραρίες στην Αθήνα
    Η έξοδος για μπύρα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια χειμώνα-καλοκαίρι. Για αυτό εμείς διαλέξαμε και σας προτείνουμε τις 7 πιο αγαπημένες μας μπυραρίες στην πόλη. Ξανθιά ή μαύρη, βαρελίσια ή μπουκάλι, με αλκοόλ ή χωρίς, σκέτη ή με τη συνοδεία λαχταριστών μεζέδων. Η επιλογή δική σας!
Arch Beer House
Βρίσκεται στο Περιστέρι και αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό κι αγαπημένο προορισμό των μπυρόφιλων της πόλης. Κτίριο τύπου γερμανικού σαλέ με φιλικό διάκοσμο (πέτρα, ξύλο, vitro), σταθερά παρεϊστικη ατμόσφαιρα με αυστηρά rock ακούσματα και τραπεζάκια βαφτισμένα από rock-metal μπάντες. Θα βρείτε περίπου 150 διαφορετικές ετικέτες και 19 drafts που θα συνοδεύσετε με διάφορα ζεστά και κρύα πιάτα (ποικιλίες λουκάνικων, κροκέτες, onion rings, μπέργκερ, κλαμπ σάντουιτς κ.ά.).



Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ.: 2105752992, www.archbeerhouse.gr 
The Local Pub 

Μια τοπική παμπ στο Χαλάνδρι, βραβευμένη από το αμερικάνικο σάιτ RateBeer, αλλά κι ένα από τα 21 καλύτερα beer bars του κόσμου σύμφωνα με το Thrillist. Το μαγαζί είναι στημένο στα αγγλικά πρότυπα: αυθεντικό ντεκόρ παμπ με ξύλο και χαμηλό φωτισμό, τηλεόραση με live αγώνες ποδοσφαίρου, χαμηλή ένταση στη μουσική, no smoking policy στον εσωτερικό χώρο. Θα βρείτε πολλές και σπάνιες ετικέτες από Αγγλία και Αμερική, αλλά και ελληνικές μπύρες από μικροζυθοποίιες- συνολικά 21 σε βαρέλι και περίπου 60 επιλεγμένες ετικέτες σε μπουκάλι. 
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 694 086 4443.
Barley Cargo
Στην καρδιά της Αθήνας, Κολοκοτρώνη και Καρύτση γωνία, ο Νεκτάριος Κεφαλάςκαι ο Μάριος Μαντζούκης δημιούργησαν πριν από τρία χρόνια ένα μαγαζί όπου μπορείς να απολαύσεις όλων των ειδών τις μπύρες σε λογικές τιμές. Μεγάλος χώρος με industrial αισθητική, τζαμαρίες και μοναστηριακού τύπου τραπέζια. Τι θα βρείτε εδώ; Πάνω από 60 ελληνικές μπύρες (κυρίως από μικρές ζυθοποιίες), 220 διεθνείς ετικέτες (από Τσεχία και Βέλγιο μέχρι Η.Π.Α.) και 10 draft. Συν νόστιμα μεζεδάκια και διάφορα events. 

Κολοκοτρώνη 6, τηλ: 2103230445.
Berlin by 5 Drunkmen
Στο Παγκράτι, στον όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου, γεννήθηκε ένα νέο μοναδικό concept μπυραρίας με self service φιλοσοφία. Beer bar περισσότερο, παρά κλασική ελληνική μπυραρία, το Berlin by 5 Drunkmen προσφέρει μια αξιόλογη ποικιλία από μπύρες καθώς και εμπνευσμένα ορεκτικά και finger food (tapas, γερμανικά λουκάνικα με ξινολάχανο και μουστάρδα, hot dog με καραμελωμένα κρεμμύδια κ.ά.). Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ότι σε κάθε τραπέζι έχει από 2 προσωπικές κάνουλες, όπου ο καθένας μπορεί να σερβιριστεί μόνος του! Πίνεις όσο θες, όποτε θες, αν θες και ταυτόχρονα βλέπεις την κατανάλωση σου στην οθόνη που υπάρχει στο κατάστημα.

 Τιμοθέου 8, Παγκράτι, τηλ.: 210 7010006, www.berlinby5drunkmen.gr
7 Food Sins
Μπορεί να μην συστήνεται σαν μπιραρία, αλλά σε αυτή την ολοκαίνουργια gastropub στην Πλάκα θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από 8 draft και πάνω από 60 εμφιαλωμένες μπύρες από όλο τον κόσμο. Ευχάριστο κλίμα, μοντέρνα διακόσμηση και τραπέζια στη γραφική πλατεία Φιλόμουσου. Το μενού επιμελείται ο σεφ Τάσος Στεφάτος, με μια δημιουργική ματιά σε πιάτα ελληνικής κουζίνας αλλά και street food απ' όλο τον κόσμο.

Πλ. Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ.:210, www.7foodsins.com
Athens Beer 
Λειτουργεί από το 2013, στην καρδιά της Αθήνας, συνδυάζοντας μοντέρνα μπυραρία και all day cafe bar restaurant. Στον ζεστό χώρο του, φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, θα βρείτε μια  μεγάλη λίστα από μπύρες όλων των ειδών (Lagers, Pilsner, Ale, Weiss, Red, Monastery, Black, με φρούτα, χωρίς αλκοόλ και draught)- περίπου 60 ετικέτες από Ελλάδα και εξωτερικό, που θα συνοδεύσετε με διάφορα πιάτα από το πολυσυλλεκτικό μενού του.
Νίκης 20, τηλ.:210 3210790, athensbeer.gr
Beer Academy 
Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1993 στο κέντρο της Αθήνας, επί της Στουρνάρη, και κατάφερε να γίνει συνώνυμο της καλής μπύρας. Με άλλα 3 καταστήματα πλέον (στο Χαλάνδρι, τη Νέα Μάκρη και το Ηράκλειο Κρήτης), κάθε ένα με το δικό του στυλ, προσφέρει πάνω από 200 ετικέτες μπύρας απ' όλο τον κόσμο, αλλά και μεγάλη ποικιλία γεύσεων (κότσι, οσομπούκο, λουκάνικα, αχνιστά μύδια κ.α.). 
N. Καρελλά 45, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6817170/ Στουρνάρη 29, τηλ.: 210 3816962,www.beeracademy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου