ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για την άλωση του Παλαμηδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 23.11.15 | 
 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Το φετινό πρόγραμμα, έχει ως εξής:


Σάββατο 28/11: 
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», θα πραγματοποιήσει λαμπρή εκδήλωση στο ¨Βουλευτικό¨. Το πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Dr Γεώργιος Κόνδης, καθηγητής, ιστορικός συγγραφέας. 

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», τον Πρόεδρο των Αρκάδων Αργολίδας. Στο πρόγραμμα προβλέπεται να μιλήσει και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών Γιάννης Δρούλιας, ο οποίος θα αναφερθεί στην ζωή του συμπατριώτη του Στάϊκου Σταϊκόπουλου. 

Θα συμμετέχει και η χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ του Ναυπλίου υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Θεοδόση Αντωνιάδη. Στη συνέχεια το Δ.Σ του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.

Κυριακή 29/11: 

Τιμητικό Άγημα, θα παραλάβει την εικόνα του Στάϊκου, από το Δημαρχείο και θα την ανεβάσει στο κάστρο του Παλαμηδίου. Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, θα ψαλεί επιμνημόσυνος δέησης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη, για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια. Παράλληλα θα εκφωνηθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας. 

Θα παρευρεθούν: εκπρόσωπος της Βουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος, στρατιωτικές αρχές του Νομού και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Αμέσως μετά μπροστά στον Ανδριάντα του Στάϊκου, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων. 
ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου