ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αυξάνεται ο φόρος στη μπύρα που παράγουν οι μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



Αυξάνεται ο φόρος στη μπύρα που παράγουν οι μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί Η μπύρα προκαλεί σφαγή στην κυβέρνηση! Ο Καμμένος ξεκαθαρίζει πως δεν το ψηφίζει και αποκαλύπτει πως δεν είναι καν προαπαιτούμενο
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος |
    - O Πάνος Καμμένος δηλώνει μέσω twitter πως η αύξηση της φορολόγησης στη μπύρα δεν είναι προαπαιτούμενο
    - Ξεκαθαρίζει πως η ελληνική μπύρα ζει όλη τη Θράκη και πως δεν ψηφίζει το άρθρο
    - Αυξάνεται από το 50% στο 55% του κανονικού συντελεστή ΕΦΚ για παραγωγή από 15.000 έως 50.000 εκατόλιτρα
    Μέγα εσωτερικό πρόβλημα για την κυβέρνηση αποδεικνύεται τελικά η μπύρα και η φορολόγηση των εταιρειών ζυθοποιίας, καθώς η διάταξη που προβλέπεται μέσα στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα φαίνεται πως δεν έχει τη συγκατάθεση του κυβερνητικού εταίρου.
    Ο λόγος για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο ο οποίος αποφάσισε μέσω twitter να κάνει γνωστό πως ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι βουλευτές του δεν πρόκειται να ψηφίσουν την αύξηση της φορολόγησης των εταιρειών που θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της τιμής της μπύρας.
    Ο κ. Καμμένος με μήνυμά του στο twitter σημειώνει πως η ελληνική μπύρα ζει τη Θράκη και δεν πρόκειται να ψηφίσουν το σχετικό άρθρο, σημειώνοντας επίσης πως κάτι τέτοιο δεν ήταν καν στα προαπαιτούμενα, δείχνοντας πως ήταν απόφαση της κυβέρνησης το συγκεκριμένο μέτρο και όχι απαίτηση των δανειστών.
    Η μπύρα λοιπόν γίνεται πεδίο έντονου παρασκηνίου στους κόλπους της κυβέρνησης και θα έχει ενδιαφέρον εάν το Μαξίμου αποφασίσει να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη. Σε διαφορετική περίτπωση το συγκεκριμένο άρθρο δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί, καθώς χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνουν.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
    Αυξάνεται ο φόρος στη μπύρα που παράγουν οι μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε στη Βουλή.
    Αναλυτικά σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ο συντελεστής παραμένει στο 50% του κανονικού για τα ζυθοποιία που η παραγωγή τους δεν υπερβαίνει τα 15.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.
    Ομως, αυξάνεται από το 50% στο 55% του κανονικού συντελεστή ΕΦΚ για παραγωγή από 15.000 έως 50.000 εκατόλιτραστο 60% του ισχύοντος συντελεστή για παραγωγή από 50.000 έως 100.000 εκατόλιτρα και στο 75% του κανονικού συντελεστή για παραγωγή από 100.000 έως 200.000 εκατόλιτρα μπύρας ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου