ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Κολομβία: Βρέθηκε γαλέρα με θησαυρό που είχε ναυαγήσει το 1708.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Κολομβία: Βρέθηκε γαλέρα με θησαυρό που είχε ναυαγήσει το 1708.
Εμείς θα βρούμε τίποτα ?
Άσε, καλύτερα όχι, γιατί ό τι και να βρούμε, θα το ‘’φάνε’’ για πρωινό τα κοράκια.
    Το ναυάγιο της ισπανικής γαλέρας Σαν Χοσέ, το οποίο είχε βυθιστεί ανοικτά της ακτής Καρταχένα το 1708, εντόπισαν οι Αρχές της Κολομβίας.
    Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ΚολομβίαςΧουάν Μανουέλ Σάντος αναρτώντας στο twitter το εξής μήνυμα: «Σπουδαία νέα! Βρήκαμε τη γαλέρα Σαν Χοσέ. Αύριο θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες σε συνέντυξη Τύπου από την Καρταχένα».
    Το Σαν Χοσέ -το οποίο πιστεύεται ότι ήταν φορτωμένο με χρυσά και ασημένια νομίσματα- ναυάγησε το 1708 στην θάλασσα της Καραϊβικής, κοντά στην περιτειχισμένη πόλη λιμάνι της Καρταχένα. Ήταν μέρος του στόλου του βασιλιάΦιλίππου του Ε', ενώ πολεμούσε ενάντια στους Εγγλέζους, στον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής.
    Η ανακοίνωση του κολομβιανού προέδρου δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με την νομική διαμάχη δεκαετιών που έχει η κολομβιανή κυβέρνηση με την ναυαγοσωστική εταιρεία Sea Search Armada (SSA), με έδρα στις ΗΠΑ, για την ιδιοκτησία της γαλέρας.
    To 1981 η εταιρεία είχε αναφέρει πως είχε εντοπίσει την περιοχή στην οποία ναυάγησε η γαλέρα.
    Η εταιρεία και η κυβέρνηση της Κολομβίας τότε, ως συνέταιροι, σε ακολουθία διεθνών πρακτικών, συμφώνησαν να μοιραστούν τα όποια έσοδα. Αργότερα όμως η κυβέρνηση υποστήριξε πως ο όποιος θησαυρός ανακαλυφθεί, θα ανήκει στην Κολομβία.
    Το 2011 ένα δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η γαλέρα είναι ιδιοκτησία του κολομβιανού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου