ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ

22/12/2015

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 τίθεται σε εφαρμογή η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 20 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί ή 15 λεπτών ανά φιάλη 750 ml.

Η απόφαση, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το μέτρο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή στο πλαίσιο του προηγούμενου εφαρμοστικού νόμου, εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων της τάξεως των 55 εκατ. ευρώ. Από το φόρο εξαιρούνται τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.
Την ίδια ώρα,  ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δεν αποκλείει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά. Σε απάντηση του στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει πως «η Επιτροπή διεξάγει επί του παρόντος μελέτη σχετικά με την οδηγία 92/83/ΕΟΚ» ενώ συνεχίζει αναφέροντας πως «η αξιολόγηση θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τους μειωμένους συντελεστές, καθώς και τις διατάξεις για την ιδιωτική παραγωγή/ιδία κατανάλωση».
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ εξηγεί την διάθεση εκ μέρους της Επιτροπής να υπάρξει διαβούλευση στο ζήτημα του ενιαίου φόρου στα συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα συνοψιστούν και θα δημοσιευθούν το πρώτο τρίμηνο του 2016.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου