ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ

26/01/2016
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Λέσχη Λιμενικού Σώματος τίμησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και την ανακήρυξε Επίτιμο μέλος της Λέσχης Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους ηρωϊκούς άνδρες του Λιμενικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής που με κίνδυνο της ζωής τους διασώζουν χιλιάδες πρόσφυγες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου: Τον Πλωτάρχη Παντελεήμονα Βατούση, τον αρχαιότερο κυβερνήτη των σκαφών του Κεντρικού Λιμενικού της Χίου, τον Υπαξιωματικό Αρχικελευστή Οδυσσέα Μαθιουδάκη από το Λιμεναρχείο της Λέρου και τον λιμενοφύλακα Αριστοκλή Σαγρέ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αντιναύαρχος Πελοπίδας Αγγελόπουλος μίλησε για το πολύπλευρο και μακροχρόνιο έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη, και την συνεχάρη για την προσφορά της όχι μόνο στα άρρωστα Ελληνόπουλα, αλλά και για την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Ίδρυμά της να βοηθήσει τα παιδιά των προσφύγων , δημιουργώντας το Πρόγραμμα WE CARE, μέσα από το οποίο παρέχει ιατρική βοήθεια και εμβολιασμούς. 
Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για την τιμή που της κάνει το Λιμενικό Σώμα, μια τιμή που όπως είπε χαρακτηριστικά «με συγκινεί ιδιαίτερα καθώς προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του Ναυτικού με τον οποίο συνδεόμαστε, ο σύζυγός μου κι εγώ, με μακροχρόνιους άρρηκτους δεσμούς, από τότε που εκείνος ήταν νεαρός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού», και συγκινημένη συνεχάρη τους ηρωϊκούς άνδρες του Λιμενικού λέγοντας:
«Βρίσκομαι εδώ ως Ελληνίδα, υπερήφανη για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα στη χώρα μας. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, και ολόκληρο το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή για το σπουδαίο τους, εθνικής σημασίας, έργο. Βρίσκομαι ανάμεσά σας αυτή τη στιγμή κυρίως ως Ελληνίδα μητέρα και ως πολίτης του κόσμου,  συγκλονισμένη  από τις ηρωικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση χιλιάδων προσφύγων που αναζητώντας μια νέα πατρίδα και την ασφάλεια των παιδιών τους βρίσκονται στη θάλασσα με κίνδυνο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή. Οι εικόνες θρήνου στις παραλίες των νησιών μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν στη συνείδησή μας μόνο με τις εικόνες των ηρώων του Λιμενικού που σώζουν γυναικόπαιδα μέσα από τις μισοβυθισμένες λέμβους. Αισθάνομαι πολύ ταπεινή να βραβεύομαι απόψε μαζί με αυτούς τους ήρωες στους οποίους θα ήθελα να σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ και να τους εκφράσω ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».  


ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου