ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Θετικά σχόλια και κριτική για το νομοσχέδιο για τους οπλίτες

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Θετικά σχόλια και κριτική για το νομοσχέδιο για τους οπλίτες
Φορείς τοποθετήθηκαν σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής
    Ικανοποιημένοι από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυναςγια τους οπλίτες, δήλωσαν, σχεδόν στο σύνολο τους, οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Παράλληλα, πρότειναν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, κυρίως σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρία και τους αντιρρησίες συνείδησης.
    Την ικανοποίηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε ο πρόεδρός του,Μιχάλης Βλασταράκος, για τη δυνατότητα που δίνεται στους οπλίτες γιατρούς να υπηρετούν την θητεία τους σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία άγονων και νησιωτικών περιοχών. Όπως είπε ο κ. Βλασταράκος, το υπουργείο Άμυνας υιοθέτησε ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου, προσθέτοντας ότι, ήδη, από τον Ιούνιο είχε σταλεί κατάλογος με 20 περιοχές που βρίσκονται κυρίως στη ζώνη του Αιγαίου, των οποίων τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά κενά, λόγω του προσφυγικού προβλήματος.
    Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των εν Ενεργεία Αξιωματικών Πολεμικής ΑεροπορίαςΗλίας Κολύρης, έκανε λόγο για νομοσχέδιο με δίκαιες και αξιοκρατικές διατάξεις, ενώ πρότεινε βελτιωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την ισοτιμία των πτυχίων όσων φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές.
    Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ο   Ανέστης Τσουκαράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς, όπως είπε, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πολλές από τις προτάσεις που είχε καταθέσει.
    Θετικός για το σχέδιο νόμου εμφανίστηκε και ο εκτελών χρέη Συνηγόρου του ΠολίτηΒασίλης Καρύδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ορθά ρυθμίζεται το κρίσιμο θέμα της ανυποταξίας, ενώ χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία γραφείου στήριξης οπλιτών.
    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών ΕλλάδοςΚωνσταντίνος Γαργάλης, τόνισε την ανάγκη, στα κοινωνικά κριτήρια για τις μεταθέσεις οπλιτών να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν τη δικαστική επιμέλεια παιδιών με αναπηρία καθώς και ανάδοχοι γονείς ή όσοι έχουν υιοθετήσει παιδιά με αναπηρία.
    «Δυστυχώς, το νομοσχέδιο αποτυγχάνει να λύσει χρόνια προβλήματα αντιρρησιών συνείδησης, ώστε να εναρμονιστεί η χώρα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να τερματιστούν οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς ΑμνηστίαςΓιώργος Καρατζάς. Παράλληλα, πρότεινε να ακυρωθούν όλες οι ποινές φυλάκισης που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα σε αντιρρησίες συνείδησης και να σταματήσουν όλες οι εκκρεμείς διώξεις που υπάρχουν.
    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Καρατζά, εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης,Άγγελος Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να μηδενιστεί το κοντέρ και να διαγραφούν τόσο τα πρόστιμα, όσο και οι ποινές που έχουν επιβληθεί σε αυτά τα άτομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου