ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Δικαστικές αποφάσεις για Ειδικά Μισθολόγια διευρύνουν την «τρύπα» του προϋπολογισμού

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,

Αυξάνονται οι πονοκέφαλοι για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς, παρά το γεγονός ότι τα κατά καιρούς «μνημόνια» έχουν κριθεί συνταγματικά, τα ανώτατα δικαστήρια αποδομούν σταδιακά τις... επιμέρους διατάξεις τους, κρίνοντας αντισυνταγματικές ή παράνομες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε εφαρμογή των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων η κυβέρνηση καλείται να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε αναδρομικά και επιστροφή μισθών και συντάξεων στα προ του μνημονίου επίπεδα. Μέχρι στιγμής, βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι καμία απόφαση δεν έχει εκτελεστεί πέραν της επιστροφής των μισθών των δικαστών στα ισχύοντα τον Αύγουστο του 2012.

Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η τελευταία από μια σειρά αποφάσεων που διευρύνουν τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, καθώς διατάσσει την επαναφορά των μισθών και συντάξεων γιατρών του ΕΣΥ, εν ενεργεία και συνταξιούχων, στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Επίσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει δικαιώσει, κρίνοντάς τες ως αντισυνταγματικές, τις περικοπές σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ, καθηγητές, διευθυντές ΕΣΥ, και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα. Πρόσφατα επίσης έκρινε αντισυνταγματική και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Στο ίδιο «πνεύμα» κινείται και το ΣτΕ, το οποίο τον περασμένο Ιούνιο έκρινε ότι οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις από τον Αύγουστο του 2012 και εντεύθεν είναι αντισυνταγματικές. Αντισυνταγματικές κρίθηκαν επίσης οι μειώσεις μισθών και συντάξεων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Το Μισθοδικείο ......... Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ : "  http://eaasargolida.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου