ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Σοκ και δέος από τους νέους φόρους - «Ψαλίδι» σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα, συντάξεις έως 2.300 ευρώ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Σοκ και δέος από τους νέους φόρους 


 Επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες με εισοδήματα από 18.000 ευρώ και πάνω φέρνει το νέο φορολογικό πακέτο
 Η νέα φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι ίδια με αυτή των μισθωτών και των συνταξιούχων

Σημαντικές επιβαρύνσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους φέρνει το νέο φορολογικό σχέδιο που έστειλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους δανειστές.

Η πρόταση προκαλεί σοκ και δέος καθώς βασίζεται στην αύξηση της φορολογίας στο όνομα της αναδιανομής των βαρών. Αν το σχέδιο του υπουργείου πάρει το πράσινο φως από τους δανειστές τότε μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα άνω των 18.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους.



Αναλυτικότερα, το σχέδιο της κυβέρνησης φέρνει έξι σημαντικές αλλαγές:

1. Η κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων για μισθωτούς και συνταξιούχους θα έχει 4 συντελεστές. Για τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 22%. Για εισοδήματα από 25.001 μέχρι 35.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 32%, για εισοδήματα από 35.001 έως 60.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 42%, ενώ τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 50%.

2. Η νέα φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι ίδια με αυτή των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά δεν θα προβλέπεται αφορολόγητο.

3. Προτείνεται νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία......... Διαβάστε περισσότερα

«Ψαλίδι» σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα, συντάξεις έως 2.300 ευρώ

Μέτωπο δανειστών

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσπαθεί να εξοικονομήσει  όσους περισσότερους πόρους μπορεί από παρεμβάσεις σε υψηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα, προκειμένου να μην κοπούν οι υπόλοιπες χαμηλότερες κύριες συντάξεις.
Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στους εκπροσώπους των δανειστών, οι περικοπές ύψους 900 εκατ. ευρώ προέρχονται:
-Μείωση κύριων συντάξεων: Από την επιβολή πλαφόν 2.000 ευρώ σε όσους παίρνουν μια κύρια σύνταξη και 2.300 ευρώ σε όσους παίρνουν πολλαπλές συντάξεις αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 250 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει στην επιβολή του πλαφόν των 2.300 ευρώ σε περίπου 50.000 ήδη συνταξιούχους, υπολογίζοντας ωστόσο τις μειώσεις με βάση το σημερινό μεικτό καταβαλλόμενο ποσό κι όχι με βάση το αρχικό ποσό πριν την εφαρμογή των 11 συνεχόμενων μειώσεων.  
Ωστόσο, σε περίπτωση που οι δανειστές απαιτήσουν επιπλέον μειώσεις και στις κύριες συντάξεις πέρα από την επιβολή του πλαφόν, τότε στο στόχαστρο θα βρεθούν συντάξεις που υπερβαίνουν συνολικά (κύρια και επικουρική) τα 1.000 ευρώ, με........  Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ : "  ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου