ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ. ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΠΗΓΗ : "    " 

 
76
 
0
ποσοτητα φαγητου 1
Το περιοδικό “Προφυλάξτε την υγεία σας” δημοσίευσε μια σειρά ερευνών, που δείχνουν, ότι το πρόβλημα της υπερφαγίας ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και αν κάνετε δίαιτά για να χάσετε βάρος, δεν υπάρχει λόγος να τρώτε μόνο μπρόκολο για έξι μήνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μειώσετε την ποσότητα φαγητού, που καταναλώνετε.

Δείτε παρακάτω ένα απλό τρόπο, για να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Πέντε βασικές αρχές μιας καλής δίαιτας:
1) Μια χούφτα (και τα δυο χέρια ενωμένα) είναι η ποσότητα λαχανικών που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά.
2) Η περιοχή του μπροστινού μέρους της γροθιάς σας είναι η ημερήσια ποσότητα υδατανθράκων που χρειάζεστε (ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά).
3) Το μέγεθος της παλάμης σας υποδεικνύει την σωστή ποσότητα κρέατος που πρέπει να τρώτε ημερησίως.
4) Το μέγεθος ολόκληρης της γροθιάς σας είναι ίσο με την ποσότητα των φρούτων που πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως, για να διατηρήσετε την καλή σας υγεία.
5) Η περιοχή στην άκρη του δείκτη σας δείχνει την ποσότητα βουτύρου και ζωικού λίπους, που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά χωρίς να κάνετε κακό στον οργανισμό σας.

ποσοτητα φαγητου 2

Τώρα που γνωρίζετε τις σωστές ποσότητες που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά, δεν είναι και τόσο δύσκολο να τις εφαρμόσετε. Απλά έχετε στο νου σας τις ημερήσιες μερίδες των διάφορων φαγητών που πρέπει να τρώτε και διαχωρίστε τις σε τρία γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό.
Μπορείτε να συνεχίσετε να τρώτε ό,τι σας αρέσει και να χάσετε βάρος. Απλά πρέπει να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που τρώγατε σε κάθε γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου