ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Καθημερινές συνήθειες που ίσως κάνουν κακό παρά καλό!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 

Το έστειλε η Ελεάνα Νυκταράκη
    Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε υγιεινές επιλογές για να ωφελήσουμε την υγεία μας, αλλά μπορεί την ίδια στιγμή με αυτές να προκαλούμε πρόβλημα στον οργανισμό μας σε μακροπρόθεσμη βάση. Κι αν αυτό σας φαίνεται παράδοξο, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη λίστα που ακολουθεί και περιλαμβάνει υγιείς ενέργειες που κάνουμε καθημερινά για… το καλό μας και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

1. Κατάχρηση στο απολυμαντικό χεριών
    Αν χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με τον… έξω κόσμο, καλό θα ήταν να διακόψετε αυτή την κακή συνήθεια. Εκτός εάν είστε σε έναν χώρο γεμάτο μικρόβια, όπως ένα νοσοκομείο, για παράδειγμα. “Το σαπούνι και το νερό θα λειτουργήσουν μια χαρά”, λέει ο Richard Gallo, επικεφαλής του Τμήματος Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά που περιέχουν triclosan μπορεί να “ενδυναμώνουν” τα βακτήρια και ιούς απέναντι στα αντιβιοτικά φάρμακα.

2. Πειραματισμοί με προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας
    Ποιος δεν έχει μπει στον πειρασμό να αγοράσει τις “νεόκοπες” κρέμες για το δέρμα και τους ορούς που υπόσχονται να “μειώσουν” τα χρόνια στο πρόσωπό; Η συχνή αλλαγή σε προϊόντα ομορφιάς, όμως, έχει αντίθετα αποτελέσματα. “Πάντα ενθαρρύνω τους ασθενείς μου να ακολουθούν μια καθημερινή περιποίηση και να… κολλάνε μαζί της. Εδώ η ρουτίνα κάνει… καλό στο δέρμα”, λέει ο Jody Levine, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Οι συχνές αλλαγές στα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές στο δέρμα, ενώ χρειάζεται αρκετός χρόνος υπομονή για να έχετε ορατά αποτελέσματα από την καθημερινή χρήση των προϊόντων.

3. Σαγιονάρες… με φειδώ
    Οι σαγιονάρες είναι για πολλούς μια μικρή “όαση” μέσα στο χάος των ψηλοτάκουνων παπουτσιών και της γόβας στιλέτο! Σωστά; Λάθος!  Σύμφωνα με τηνJordana Szpiroειδική χειρουργός σε προβλήματα ποδιών στη Βοστώνη, “οι σαγιονάρες και γενικά τα σανδάλια, επειδή είναι επίπεδα, δεν στηρίζουν σωστά την καμάρα στο πέλμα και κατ’ επέκταση δεν προσφέρουν καμία διαρθρωτική στήριξη στο πόδι. Δεν προσφέρουν σταθερότητα στη βάδιση με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάγματος. Επιπλέον τα πόδια… απλώνουν αρκετά, ειδικά όταν πρόκειται να στηρίξουν πολύ βάρος”. Επιλέξτε ορθοπαιδικές σαγιονάρες και σανδάλια, για να μην έχετε πρόβλημα.

4. Μακριά… από το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα
    Το βιαστικό βούρτσισμα αμέσως μετά από κάθε γεύμα μπορεί να φαίνεται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τη στοματική υγεία σας υπό έλεγχο, αλλά σύμφωνα με τον Greg Diamond, περιοδοντολόγο στη Νέα Υόρκη, είναι καλύτερα να το αποφεύγετε. Η τροφή αυξάνει τα οξέα στα δόντια, τα οποία αποδυναμώνουν το σμάλτο “και το… απρόσεχτο και γρήγορο βούρτσισμα αυτή τη χρονική στιγμή μπορεί να επιφέρει μεγάλη ζημιά στο σμάλτο. Μετά το φαγητό, συστήνεται ένα απλό ξέπλυμα των δοντιών, και καλό βούρτσισμα πρωι και βράδυ.

5. Όχι μόνο τρέξιμο…
    Πολλοί ασκούνται καθημερινά μενκάνουν μόνο τρέξιμο δεΛάθος! “Αυτή η συνεχόμενη γυμναστική… ρουτίνα θα κάνει το σώμα να καίει λιγότερο λίπος με την πάροδο του χρόνου”, λέει ο Joseph Ciccone, φυσιοθεραπευτής στοColumbiaDoctors Eastside Sports Therapy στη Νέα Υόρκη. Χρειάζονται εναλλαγή στην άσκηση και μια κυκλική προπόνηση, η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με λίγη ξεκούραση ανάμεσα, για να εξασφαλιστεί ότι ο οργανισμός θα κάψει περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, με μια σωστά συνδυασμένη προπόνηση οι θερμίδες θα “καίγονται” όλη μέρα, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας.

6. Φαγητό μια κι έξω!
    “Οι γυναίκες συνηθίζουν να… εξοικονομούν θερμίδες γι’ αργότερα!”, λέει ο Danine Fruge, αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής στο Κέντρο Pritikin Longevity + Spa στο Μαϊάμι. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγες αυτές που αποφεύγουν το μεσημεριανό με το σκεπτικό ότι έτσι μπορούν να φάνε κάτι παραπάνω το βράδυ και να πιουν και μερικά ποτηράκια κρασί επιπλέον! “Δυστυχώς, όταν δεν τρώτε πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα το πιο σίγουρο είναι να οδηγηθείτε σε υπερκατανάλωση τροφής το βράδυ, με αποτέλεσμα να έχετε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα”, συμπληρώνει.

7. Μόνο εμφιαλωμένο νερό στο ποτήρι
    Πολλοί αποφεύγουν το νερό της βρύσης με το φόβο ότι περιέχει… ποιος ξέρει τι! “Το εμφιαλωμένο νερό δεν περιέχει φθόριο, και βλέπουμε όλο και περισσότερους ενήλικες να πάσχουν από έλλειψη φθορίου, που μπορεί να οδηγήσει στη φθορά των δοντιών πιο γρήγορα”, λέει ο Δρ Diamond, οδοντίστρος. «Αντ’ αυτού, γεμίστε το ποτήρι σας με νερό φιλτραρισμένο, που απαλλάσσει από τις ακαθαρσίες αλλά διατηρεί το πλεονέκτημα του φθορίου”.

8. Αλόγιστη χρήση απολυμαντικών
    Κρατώντας το σπίτι σας “παρθένο” από τα μικρόβια μπορεί να φαίνεται ως η τέλεια διαδρομή προς την υγεία, αλλά η αλόγιστη χρήση απολυμαντικών έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. “Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν αποδειχθεί να είναι πιο αποτελεσματικά από τα κανονικά προϊόντα καθαρισμού, και υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι οι χημικές ουσίες που περιέχουν (ενώσεις του τεταρτοταγούς αμμωνίου) δημιουργούν πολλά προβλήματα στην υγεία”, λέει η Rebecca Suttonιατρός πνευμονολόγος. Αποφύγετε τα χημικά και καθαρίζετε πιο συχνά, έτσι ώστε να μην αφήνετε περιθώριο στη βρωμιά να αναπτυχθεί.

9. Συμπληρώματα διατροφής με το… τσουβάλι
    Όταν πρόκειται για βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, έτσι δεν είναι; “Όχι πάντα”, λέει η Κριστίν Rosenbloomδιατροφολόγοςστο Georgia State University. “Οι άνθρωποι συχνά λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής χωρίς να γνωρίζουν εάν τα χρειάζονται πραγματικά”. Επειδή τα τρόφιμα είναι εμπλουτισμένα με πολλές βιταμίνες και στοιχεία, οι πιθανότητες να μην έχουμε διατροφικές ελλείψεις στις μέρες μας είναι μεγάλες. Τα συμπληρώματα διατροφής σε μεγάλες ποσότητες και αλόγιστα έχουν σοβαρές παρενέργειες: η βιταμίνη Α σε μεγάλες ποσότητες, για παράδειγμα, μπορεί να αποδειχτεί τοξική σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο, η βιταμίνη C σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ πολλή βιταμίνη Β6 μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα. Η έλλειψη στοιχείων και βιταμινών στον οργανισμό πρέπει να αναπληρώνεται μέσω της τροφής, που θα είναι και ο κύριος τρόπος για την εκπλήρωση των διατροφικών απαιτήσεων του οργανισμού.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου