ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΕΠΟΥ

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ
Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΕΠΟΥ
    Ένας αετός και μία αλεπού έγιναν φίλοι. Αποφάσισαν να γίνουν και γείτονες γιατί πίστευαν πως έτσι η φιλία τους θα δυνάμωνε. Ο αετός λοιπόν, πέταξε στην κορυφή ενός δένδρου και έχτισε εκεί την φωλιά του. Η αλεπού σύρθηκε στους θάμνους που φύτρωναν στη ρίζα του δένδρου και εκεί έκανε τη δική της φωλιά.
    Μια μέρα όμως, ενώ η αλεπού είχε απομακρυνθεί αναζητώντας την τροφή της, ο αετός, που και αυτός πεινούσε πολύ, όρμησε στην φωλιά της αλεπούς, άρπαξε τα αλεπουδάκια και τα καταβρόχθισε, ταίζοντας και τα αετόπουλα.
    Όταν γύρισε η αλεπού και είδε τι έγινε, λυπήθηκε πάρα πολύ και οργίστηκε, όχι τόσο για το θάνατο των παιδιών της, όσο γιατί ήξερε πως δεν είχε τη δύναμη να πάρει εκδίκηση. Αγρίμι της στεριάς η ίδια, δεν ήταν δυνατόν να τιμωρήσει ένα πετούμενο. Γι’ αυτό στάθηκε μακριά και όπως κάνουν πάντοτε οι αδύναμοι και οι ανήμποροι, άρχισε να καταριέται τον αετό.
    Δεν πέρασε όμως πολύς καιρός, και ο αετός μια μέρα πλήρωσε ακριβά την προδοσία της φιλίας τους. Στο διπλανό χωράφι, την μέρα εκείνη, οι αγρότες θυσίασαν μια γίδα και την έβαλαν στη φωτιά για να ψηθεί. Ο αετός όρμησε και άρπαξε ένα κοψίδι που είχε αρχίσει να καίγεται. Μόλις το κουβάλησε στη φωλιά του, ένα ανάλαφρο αεράκι μετέδωσε στα ξερόκλαδα τη φωτιά και σε λίγες στιγμές την έζωσαν οι φλόγες.
     Τότε τα αετόπουλα που ήταν ακόμα πολύ μικρά και δεν μπορούσαν να πετάξουν, τσουρουφλίστικαν και έπεσαν στο χώμα. Η αλεπού, μόλις είδε τι έγινε, έτρεξε και τα καταβρόχθισε μπροστά στα ματια του αετού.
ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου