ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

24/02/2016
Την εθνική ασφάλεια και τις αμερικανικές αξίες υπονομεύουν οι εγκαταστάσεις στο Γκουαντάναμο σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε το σχέδιό του για το κλείσιμο του κέντρου κράτησης στην Κούβα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ζήτησε συνεργασία του Κογκρέσου, ανέφερε ότι θα μεταφερθούν 35 κρατούμενοι, των οποίων η μεταφορά από το Γκουαντάναμο έχει ήδη εγκριθεί.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία και για τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να καθοριστεί εάν μπορούν και αυτοί να μεταφερθούν.
«Ας κάνουμε αυτό που είναι σωστό για την Αμερική, ας προχωρήσουμε και ας κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο» σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από το Κογκρέσο με τρόπο «δίκαιο», έστω και σε χρονιά εκλογών.
Ακόμη, σημείωσε ότι δεν θέλει να κληροδοτήσει το πρόβλημα στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. 
Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται από Ρεπουμπλικάνους για την πιθανότητα μεταφοράς επικίνδυνων κρατουμένων σε αμερικανικό έδαφος, ο Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι στις ΗΠΑ κρατούνται ήδη επικίνδυνοι τρομοκράτες και ότι η χώρα «τα κατάφερε μια χαρά».
Είπε ότι το σχέδιο για το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο δεν είναι μόνο σωστή κίνηση για την ασφάλεια, αλλά θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων. Το υπουργείο Άμυνας, είπε ο Ομπάμα, θα μπορούσε να εξοικονομήσει 80 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος από το κλείσιμο του κέντρου κράτησης. 
Ισχυρίστηκε ότι τα ομοσπονδιακά δικαστήρια είναι απολύτως ικανά να δικάσουν τους ύποπτους για τρομοκρατία.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου