ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

«WORLD COMMERCE VALLEY-YANJIAO INTERNATIONAL TRADE CITY»

26/02/2016
Παρουσία 155 εξαγωγικών εταιριών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο Athens Ledra (πρώην Ledra Marriott) επιχειρηματική εκδήλωση με θέμα «Οργανωμένες και ασφαλείς εξαγωγές στην αγορά της Κίνας στο World Commerce Valley – Yanjiao, International Trade City».


Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ως επίσης και εκπρόσωποι των περιφερειών Αττικής, και Πελοποννήσου, πρόεδροι ελληνοκινεζικών ενώσεων και άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων.

Η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Εμπορική Ακόλουθο κ. Zhou Ruojun η οποία δημιούργησε αίσθηση με την ομιλία της. Η παρουσίαση του καινοτόμου αυτού έργου έγινε από τα στελέχη της ελληνικής εταιρίας ΚAPERONI BFG Α.Ε. αποκλειστικού αντιπροσώπου του World Commerce Valley – Yanjiao, International Trade City για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Όπως ανακοινώθηκε, η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα εισέλθουν στο Yanjiao μαζί με το Βέλγιο, τον Καναδά και τη Ν. Κορέα. Για την πρώτη τριετία λειτουργίας του Yanjiao θα ισχύσουν, κατ’ εξαίρεση, ευνοϊκοί όροι παρουσίας για τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις.
Με τη λειτουργία του από 12/7/2016, το Yanjiao (όπως εν συντομία ονομάζεται) θα καταστεί ένα βασικό εργαλείο προώθησης των εμπορικών σχέσεων και της ενίσχυσης της παρουσίας των ελληνικών και κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών στην κινεζική αγορά και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο, υπό ανέγερση, εμπορικό κέντρο του κόσμου, οι χώροι του οποίου θα περιλαμβάνουν μόνιμο εκθετήριο, ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων και άλλες υπηρεσίες, ενώ στο εγγύς μέλλον θα προστεθούν και τελωνειακές αποθήκες (ο εκτελωνισμός θα γίνεται επιτόπου). Άμεσα δημιουργείται στον ίδιο χώρο και εμπορικό κέντρο (mall) για λιανικές πωλήσεις προϊόντων. Ο ελληνικός χώρος, εμβαδού 10.000 τ.μ., έχει «άρωμα, χρώμα και πολιτισμό Ελλάδας και Κύπρου», είναι σχεδιασμένος από Έλληνες αρχιτέκτονες και θα αποτελέσει «σημείο αναφοράς για όλη την Κίνα».
Το Yanjiao θα καταστεί για την Κίνα ένας μεγάλος «Εισαγωγέας» αγαθών και υπηρεσιών τουρισμού τέχνης και πολιτισμού, δημιουργώντας μία “καινούργια ταυτότητα εισαγωγών” της Κίνας. H καινοτομία του έγκειται στην διαφοροποίηση του από τα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα αφού βασικός στόχος του είναι η εισαγωγή, ανάδειξη, προώθηση και εμπορία αγαθών & υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ανά χώρα (country brand).
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τον υφυπουργό των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Μάρδα και από το Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου