ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Προσλήψεις 2500 μόνιμων υπαλλήλων στο δημόσιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προσλήψεις 2500 μόνιμων υπαλλήλων στο δημόσιο.
Έθνος
    Πέντε διαγωνισμοί πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε ισάριθμα υπουργεία έχουν φτάσει στο ΑΣΕΠ προς έκδοση. Οι διαγωνισμοί αφορούν συνολικά 2.504 θέσεις για πτυχιούχους και αποφοίτους Λυκείου, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του καλοκαιριού.
• Υπουργείο Ναυτιλίας - Λιμενικό Σώμα
    Εντονη δραστηριότητα θα έχει φέτος το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το ΑΣΕΠ, καθώς επίκειται διαγωνισμός πρόσληψης 202 υπαλλήλων στην κεντρική υπηρεσία του, σε πλοηγικούς σταθμούς και σε άλλους φορείς εποπτείας του, ενώ άμεσα πρόκειται να καταταχθούν 276 νέοι Λιμενοφύλακες στο Λ.Σ.
    Πιο συγκεκριμένα, από τις 202 θέσεις μονίμων, οι 56 αφορούν μόνιμο προσωπικό σε διευθύνσεις του υπουργείου και οι υπόλοιπες 146 θέσεις προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα αυτού.
    Οι προσλήψεις έχουν πάρει Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το αίτημα αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ μόλις ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων ανά υπηρεσία.
    Παράλληλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) 276 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων. Το αίτημα κατέθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» του Λιμενικού.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λιμενικό θα προσληφθούν κυρίως κάτοχοι Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β' Κύκλου (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ περί τις 100 θέσεις θα διεκδικήσουν υποψήφιοι με Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) και ιδιώτες (απόφοιτοι Λυκείου) που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα, ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.
• Υπουργείο Υγείας
    Νέα προκήρυξη με 1.760 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού προσωπικού καταρτίζει τουπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ.
    Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ από το σύνολο των θέσεων οι 1.000 περίπου αφορούν θέσεις ιατρικών ειδικοτήτων, οι 600 θα είναι θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, οι 100 θέσεις γιαπληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ με 20 υπαλλήλους θα ενισχυθεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και η αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», με 25θέσεις ο ΟΚΑΝΑ και με 35 θέσεις το ΚΕΘΕΑ.
• Υπουργείο Πολιτισμού
    Διαγωνισμός για 90 μόνιμους υπαλλήλους στον κλάδο της φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων προωθείται από το υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού.
    Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση μίας από τις θέσεις Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων είναι η κατοχή πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α' ή Β' κύκλου σπουδών, καθώς και η πιστοποιημένη καλή γνώση της Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Γερμανικής, ή Ιταλικής, ή Ισπανικής, ή Ρωσικής γλώσσας, κάτι που δεν απαιτείται για τους Νυχτοφύλακες.
• Υπουργείο Οικονομικών
    Είκοσι πέντε μόνιμους υπαλλήλους στην ειδικότητα ΤΕ Χημικών θα προσλάβει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδωντου υπουργείου Οικονομικών.
    Ηδη στον διαγωνισμό του υπουργείου ορίστηκαν τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (μία θέση για ΑμεΑ και μία για τρίτεκνο) και πλέον η προκήρυξη πάει στο ΑΣΕΠ για έκδοση.
    Η πρόσληψη των επιτυχόντων θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα Χημείας ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, καθώς και βεβαίωση ιδιότητας μέλους της Ενωσης Ελλήνων Χημικών.
• Υπουργείο Δικαιοσύνης
    Ετοιμη είναι η προκήρυξη 1Κ/2016 που αφορά την πρόσληψη 151 μονίμων επιστημόνων Πληροφορικής, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε άλλα υπουργεία και δημόσιους φορείς.
    Το ΑΣΕΠ επέλεξε να συγκεντρώσει σε μία ενιαία προκήρυξη όλες τις ανάγκες των φορέων του δημόσιου τομέα για τις συγκεκριμένες ειδικότητες. Πρόκειται να προσληφθούν 88 υπάλληλοι ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και 63 υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).
    Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με τη διαδικασία πινάκων προτεραιότητας (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94) από κατόχους ομωνύμου ή ταυτοσήμου κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ/ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμου αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Παράλληλα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής ή Ισπανικής), ενώ ειδικά για τις θέσεις ΠΕ απαιτείται η γνώση επεξεργασίας ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και πινάκων σε Η/Υ.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου