ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Φορολογική δήλωση: Τι πρόβλημα έχουν οι στρατιωτικοί

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης

Με την έναρξη της εφαρμογής του taxis για την υποβολή δηλώσεων φυσικών προσώπων έτους 2015, διαπιστώσαμε ότι, δε συμπεριλαμβάνονται οι ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές (βάσει των διατάξεων του ν.4307/2014) που εισπράχθηκαν το έτος 2015 στο άθροισμα των καθαρών ποσών από μισθούς (κωδικοί 301 & 302), αλλά αναγράφονται διακεκριμένα στον πίνακα μηνυμάτων με την ένδειξη: «Αναδρομικά αποδοχών εκτός συντάξεων που φορολογούνται στο έτος που ανάγονται (υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση στα έτη που αφορούν)...

Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε επίσης πως, δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των ποσών αυτών και θα πρέπει όλες οι τροποποιητικές δηλώσεις, να κατατεθούν χειρογράφως στη ΔΟΥ, με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικων (ελήφθησαν τον Μάρτιο του 2016), που αφορούν στον λόγο υποβολής τους, ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ δλδ.31-12-2015, ειδάλλως θα επιβληθούν πρόστιμα!

Το θέμα αναμένεται να λάβει διαστασεις τις επόμενες ημέρεςκαθόσον, αφενός θεωρείται αδύνατη η προσέλευση στις αρμόδιες ΔΟΥ των χιλιάδων στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α. (αρα θα απαιτηθεί η ηλεκτρονική υποβολή των ποσών αυτων) αφετέρου θα απαιτηθεί και σχετική εγκύκλιος-ρύθμιση αποφυγής των σχετικών προβλεπομένων προστίμων, με δεδομένη την έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών με ημερομηνία 31-12-2015, αλλά με δυνατότητα αποκτήσεώς τους, τον Μάρτιο του....2016 !

Αναμένονται φυσικά και οι ενέργειες του υπουργείου εθνικής Άμυνας, προκειμένου επιλυθεί άμεσα,το πρόβλημα που έχει προκύψει & αποφύγουν τα στελέχη, τις ομαδικές επισκέψεις στις κατά τόπους, Δ.Ο.Υ.



Και 2ο άρθρο με το ίδιο θέμα


Γράφει ο  ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΙΟΥΛΑΣ  - Πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλο "Φορολογική δήλωση: Τι πρόβλημα έχουν οι στρατιωτικοί' θεωρώ ότι υπάρχει λάθος ερμηνεία αυτών σχετικά με τη διάταξη του φορολογικού έτους. Σύμφωνα και με την ΠΟΛ 1132/2015 η υποχρέωση υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων χειρόγραφα θα μπορεί να γίνει μέχρι 31 Δεκ 2016 που λήγει η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης του φορολογικού έτους 2015 και όχι όπως αναγράφεται μέχρι 31 Δεκ 2015.

Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε όποιον πάει ακόμη και σήμερα για χειρόγραφη τροποποιητική δήλωση. Πρόστιμο θα επιβληθεί σε όποιον πάει να κάνει χειρόγραφη τροποποιητική δήλωση μετά την 1-1-2017 για τη βεβαίωση αποδοχών του 2015. Πιστεύω δηλαδή ότι δεν ισχύει "ο φόβος" για πρόστιμα όπως αναγράφεται στο άρθρο και ούτε θα πρέπει το υπουργείο εθνικής Άμυνας, να προβεί σε ενέργειες προκειμένου επιλυθεί άμεσα,το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Πρόβλημα όμως εκτιμώ ότι υπάρχει με τον Στρατό Ξηράς και όχι με τους άλλους κλάδους που αναγράφουν ξεχωριστά τα αναδρομικά και ορθά δηλαδή στο taxis net τα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται σε ξεχωριστό πίνακα, καθώς στη συνέχεια θα πάνε τα στελέχη και θα κάνουν χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις.

Στο ΣΞ στο taxisnet πέρασαν στους Κωδικούς 301 και 302 συνολικά το ποσό (συμπεριλαμβάνονται δηλαδή και τα αναδρομικά) και εκεί εκτιμάται ότι θα υπάρξει θέμα στην τροποποιητική χειρόγραφη δήλωση που θα κατατεθεί στη ΔΟΥ. Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και της μη δυνατότητας εξαίρεσης δήλωσης αυτών των αναδρομικών ποσών από το έτος 2015 φορολογούνται με επιπλέον φόρο του 20% ως σύνολο αναλόγως της κλίμακας.

Πηγή: onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου