ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Τα αυτόνομα οχήματα ενδέχεται να καταστήσουν άχρηστα τα φανάρια Light Traffic | MIT Senseable City Lab

































Κυριακή 03rd, Απριλίου 2016 / 23:00
faΗ έλευση των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων μπορεί να καταστήσει μη αναγκαία τα φανάρια. Σύμφωνα με μία πρόταση του Senseable City Lab του MIT, στο μέλλον θα αξιοποιούνται «slot-based» διασταυρώσεις.
Τα αυτοκίνητα θα ρυθμίζουν αυτόματα την ταχύτητά τους, ώστε να φτάνουν στις διασταυρώσεις σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γεγονός που, θεωρητικά, θα εξαλείψει την ανάγκη ύπαρξης φαναριών.
Σύμφωνα με δήλωση του Carlo Ratti, επικεφαλής του Senseable City Lab, στη Boston Globe, τα οχήματα με αισθητήρες θα μπορούν να γνωστοποιούν την παρουσία τους το ένα στο άλλο και να κρατάνε ασφαλείς αποστάσεις το ένα από το άλλο, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουν σε φανάρια. Συμπλήρωσε επίσης ότι οι slot-based διασταυρώσεις δημιουργούν ένα πολύ πιο αποτελεσματικό σύστημα.

Χάρη στους αισθητήρες λοιπόν, τα αυτόνομα οχήματα θα ανιχνεύουν πότε είναι ασφαλές να κινηθούν μπροστά και πότε είναι αναγκαίο να σταματήσουν. Επιπλέον, ο Ratti πρόσθεσε ότι το slot-based σύστημα εστιάζει σε κάθε όχημα ξεχωριστά και όχι γενικά στα επίπεδα κίνησης.
Το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται, όχι μόνο να εξοικονομεί χρόνο, αλλά και να μειώσει τις συνολικές εκπομπές ρύπων, καθώς τα οχήματα δεν θα περνούν τόσο χρόνο σταματημένα στα φανάρια. Σύμφωνα με τον Dirk Helbing, καθηγητή του ETHZ, θα επωφεληθούν τόσο οι άνθρωποι όσο και το περιβάλλον και γενικά η ζωή στις πόλεις θα βελτιωθεί σημαντικά.


ΠΗΓΗ : "  http://rethemnosnews.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου