ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Συμμετοχή του Συνδ.Αποστρ. Σωμ.Ασφαλ.στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 22-5- 2016.- " VIDEO "


Σήμερα την 22α Μαΐου 2016 τιμήθηκε στο Ναύπλιο η Γενοκτονία του Πόντου που έγινε από το 1916 έως 1923 όπου οι νεκροί ξεπέρασαν  τις 353.000, ήταν η δεύτερη γενοκτονία του αιώνα μας.


Η εξόντωση των Ποντίων ήταν ένα συστηματικό – μελετημένο 

και καλά προσχεδιασμένο έγκλημα.






Από τον  Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. 

Αργολίδας συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους 

 στις 

εκδηλώσεις ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ,


 η Ταμίας κ. ΛΙΤΣΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ Παναγούλα η οποία κατέθεσε το στεφάνι. 




Επίσης συμμετείχαν και άλλα μέλη του συνδέσμου όπου η καταγωγή τους είναι από τον Πόντο. 






Φώτο και λίγα λόγια  από την Ιστοσελίδα : http://www.xryshaygh.com

Στο video είναι σχεδόν όλο το μουσικό  - χορευτικό αφιέρωμα.









Στην συνέχεια της ανάρτησης η ενημέρωσή σας για όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ημέρα Τιμής και μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού  από την επαγγελματική ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ :  http://www.argolikeseidhseis.gr


Στο Ναύπλιο τίμησαν την ήμερα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:24:00 μ.μ. | 

 Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ συνδιοργάνωσαν εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 22 Μαϊου 2016.


Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ,Γρωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Αρχιερατική  δοξολογία απο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο.


Για τα γεγονότα και την ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  μίλησε ο εκπαιδευτικός καθηγητής φιλόλογος κ, Μπούμπαρης Νικόλαος.


Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα του Καποδίστρια παρουσία αγήματος του στρατού και της φιλαρμονικής του Δήμου.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα του κινηματογράφου Cine Nafplio με ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας Γιώργου Κυριακίδη και ποντιακούς χορούς απο το χορευτικό τμημα του Συλλόγου.


Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Ρούτουλας, η Πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, εκπόσωποι σωματείων, οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου