ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Γιατί δεν πρέπει να κρατάμε το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη.

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί δεν πρέπει να κρατάμε το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη.
Εάν δεν σας πείθει ο κίνδυνος των πορτοφολάδων, ίσως ΑΥΤΟσας πείσει.
Πάντως, δεν υπάρχουν πολλοί με…. Φουσκωμένα πορτοφόλια, και μάλιστα στην κωλοτσέπη !
Όσο για το σακκίδιο πλάτης, νά ‘χαμε να λέγαμε !
Βαρουφάκηδες γίναμε ?????
 http://www.seleo.gr
    Η συνήθεια της μεταφοράς χρημάτων και άλλων σημαντικών προσωπικών αντικειμένων σε ένα πορτοφόλι στην κωλότσεπη, φαίνεται ότι είναι μία βλαβερή εμμονή. Και αυτό όχι μόνο γιατί μας κάνει εύκολο θύμα των πορτοφολάδων (ισχύει προφανώς και αυτό) αλλά και για έναν άλλο, πολύ πιο σοβαρό λόγο.
    Όπως επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες και ορθοπεδικοί, ένα παχύ πορτοφόλι στην πίσω τσέπη προκαλεί βλάβες στην πλάτη, τους ώμους, τον αυχένα και βεβαίως στην λεκάνη.
    Η εξήγηση είναι απλή: καθώς κάθεστε πάνω σε ένα πορτοφόλι στην μία άκρη του κορμού σας, δημιουργείται μία ασυμμετρία και ανισορροπία η οποία καταστρέφει την λεκάνη και τους γοφούς.
    Έχοντας τον έναν γοφό ψηλότερα από τον άλλο κάνει την πλάτη και τον λαιμό να προσπαθούν να εξισορροπήσουν αυτή την ασταθή κατάσταση, κάτι που επιβαρύνει τις συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου σώματος, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται αρκετά μακριά από το επίμαχο πορτοφόλι.
    Μάλιστα υπάρχει και το ενδεχόμενο το φουσκωμένο πορτοφόλι να προκαλέσει βλάβες και στην σπονδυλική στήλη, καθώς την υποχρεώνει να γέρνει και αναγκάζει το σώμα να καταβάλει δύναμη για να εξισορροπήσει αυτή την ανωμαλία.
    Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα για τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, τους μύες και τους δίσκους, με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος ακόμα και βλάβη σε ζωτικά σημεία.
    Ενώ την ίδια στιγμή ένα πορτοφόλι στην πίσω τσέπη θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό σε έναν αριθμό σημαντικών δομών στην περιοχή των γλουτών, συμπεριλαμβανομένων ζημιών στα νεύρα, τους μύες, της αρτηρίες και τις φλέβες.
    H λύση σε όλα αυτά είναι να αλλάξουμε συνήθειες και να μεταφέρουμε τα πολύτιμα πράγματά μας σε μία τσάντα ώμου ή ένα -πολύ της μόδας εσχάτως- σακίδιο πλάτης. Όσο για το πόσο φουσκωμένο είναι το πορτοφόλι σας μπορείτε να το (επι)δείξετε με εντελώς άλλους τρόπους και πάντως όχι στους γιατρούς για την θεραπεία από αυτό.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου