ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Προσφυγές («κατά ριπάς») ετοιμάζουν τώρα οι απόστρατοι

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.

Ξεκάθαρα αντισυνταγματικό το νέο Ασφαλιστικό-λαιμητόμος (το οποίο αποσυνδέει τους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών από τις συντάξεις) λένε και συντονίζονται (μαζικά) να ψάξουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη

Με μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη ετοιμάζονται να απαντήσουν οι απόστρατοι στρατιωτικοί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «λαιμητόμο» που ψήφισε η κυβέρνηση, αφού, όπως δηλώνουν, η αντισυνταγματικότητα του είναι η βάση για τη «στήριξη» των ξεκάθαρων και απροκάλυπτων μεθοδεύσεων που επιβάλλουν νέες περικοπές στις συντάξεις των ανθρώπων που επί 35 και πλέον χρόνια υπερασπίστηκαν την πατρίδα.

Ισχυρίζονται, δε, ότι «εκεί που μας χρωστούσαν, έρχονται να μας πάρουν και το βόδι», επισημαίνοντας τη μη εφαρμογή παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας περί πλήρους επαναφοράς μισθών και συντάξεων στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα. Την Παρασκευή μάλιστα το ΣτΕ δικαίωσε για ακόμα μία φορά τους στρατιωτικούς, κρίνοντας ότι η αποκατάσταση μόνο στο 50% των μισθών και των συντάξεων είναι αντισυνταγματική.

Οι απόστρατοι στρατιωτικοί τονίζουν ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί κόλαφο για τα εισοδήματά τους, αφού αποσυνδέονται οι μισθοί των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις συντάξεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συντάξεις θα μπορούν να ενταχθούν στον «κόφτη» που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση. Η έως τώρα σύνδεσή τους με τους μισθούς παρείχε μια δικλίδα ασφαλείας, καθότι τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο και απαιτείται η αλλαγή του με νόμο προκειμένου να υπάρξουν περικοπές.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο, και συγκεκριμένα στο ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά επί τόσα χρόνια αμείβονταν............ Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ : "   http://eaasargolida.blogspot.gr   " 




Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  μετά των αναφερομένων  εξελίξεων ζήτησε 

απο την Π.Ο.Α.Σ.Α. σχετικές οδηγίες για τις περαιτέρω 

κινήσεις.-  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου