ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο KOSMOS ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

30/05/2016
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Athens Plaza Hotel η εκδήλωση της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό: «Η Παγκόσμια Διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας, ως Εργαλείο Άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας».






Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco.
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του γεν. Διευθυντή της ΓΓΑΕ Μιχάλη Κόκκινου (ο οποίος απουσίαζε στη Ρόδο, καθώς εκπροσωπούσε την κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων) και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη (που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη).
Ο κύριος Πατούλης συμμετείχε στις πρωινές δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων που έλαβαν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος. 
Εν μέσω πολυνομοσχεδίου και αναμονής του Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο πολιτικός κόσμος απουσίαζε με μόνη εξαίρεση την κ. Σοφία Βούλτεψη, που απεύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.
Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος με συντονίστρια την Ίνα Ταράντου, δημοσιογράφο, συμμετείχαν ο Γιώργος Μάρκου, καθηγητή Ιστορίας Δικαίου, ο Σαράντος Καργάκος, συγγραφέας ιστορικός, ο Φραγκίσκος Βέρρος, πρέσβυς, ο Πέτρος Καψάσκης, υποψήφιος διδάκτορας Πολτιστικής Διπλωματίας, ο ποιητής Νικόλαος Περδίκης και ο Κώστας Καρκανιάς, τ. πρόεδρος του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας. 
Στο δεύτερο μέρος με συντονίστρια τη Μαρία Λυσάνδρου, αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Hellenic Nexus, συμμετείχαν η Μαίρη Μαρούλη –Ζηλεμένου, πανεπιστημιακός, Πρόεδρος Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων Unesco, η Βενετία Πιτσιλαδή- Chuard, συγγραφέας και Μέλος της Ελβετικής Επιτροπής της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, που ήρθε ειδικά για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων Γιώργος Γαμπιεράκης και η Γιάννα Τριανταφύλλη, διευθύντρια της Φωνής της Ελλάδος.
Στο τρίτο μέρος, το μουσικό σύνολο Αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής «ΛύρΑυλος» ταξίδεψε με νότες και μουσική το κοινό από τον Όμηρο, τον Ευρυπίδη και τον Σοφοκλή, στον Παλαμά, τον Ελύτη και τον Σεφέρη με τη χρήση αρχαίων μουσικών οργάνων.
Ο Κοsmos μιλά Ελληνικά!
Πριν από την επιτυχημένη εσπερίδα είχαν προηγηθεί, οι δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων με σύνθημα "O Kosmos μιλά Ελληνικά" πού είναι και ο τίτλος της Καμπάνιας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Εθελοντές και πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι διοργανωτές ντύθηκαν με μπλουζάκια που είχαν Ελληνικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται και στα αγγλικά και ξεκίνησαν μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στο Σύνταγμα και τη Βουλή των Ελλήνων, όπου φωτογραφήθηκαν συμβολικά στέλνοντας το δικό τους μήνυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας και μίλησαν με τουρίστες προωθώντας την Ελληνική Γλώσσα. 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων κ Γιώργος Γαμπιεράκης επεσήμανε "ότι αυτή η Γιορτή ανήκει σε Όλους τους Έλληνες του Κόσμου και ιδιαίτερα στους Απόδημους Έλληνες πού πρέπει να νοιώσουν ξανά περήφανοι για την καταγωγή τους, για να θυμίσουμε σε Όλους τους λαούς του Κόσμου μέσα από την καθημερινή ζωή μας, ότι η Ελλάδα της Κρίσης είναι η Χώρα πού γέννησε τον Δυτικό Πολιτισμό και ότι η Γλώσσα μας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη γέφυρα ένωσης των Ελλήνων όλου του Κόσμου".
Με την ευκαιρία αυτή ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι έχει ξεκινήσει η δημιουργία της πλατφόρμας "KosmosHεllas" που έχει σαν στόχο να δικτυώσει τους Έλληνες του Κόσμου μεταξύ τους και η οποία θα βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή από τις αρχές Ιουλίου, ενώ για την προώθηση της Ελληνοφωνίας σχεδιάζεται μια Διεθνής Αμφικτυονία Πόλεων στις οποίες είναι έντονο το ομογενειακό στοιχείο, για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ελληνικού Λόγου & Τέχνης με έδρα την Αθήνα.
Υποστηριχτές και αρωγοί σ΄ αυτή την προσπάθεια είναι το IIEK ΝΕW YORK COLLEGE, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας και ο Οργανισμός για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.
Χορηγοί Επικοινωνίας:
EΡΤ, Φωνή της Ελλάδας (Ελληνική Ραδιοφωνία), ENATH ΤV, Real News, Geopolitics & Daily News, Hellenic Nexus, Studio Zachariou, www.kalimeraellada.gr
Χορηγός Ασφάλειας η ΚC PROTECT.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου