ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Οι Έλληνες κόβουν κινητό και σταθερό τηλέφωνο για να τα βγάλουν πέρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Έλληνες κόβουν κινητό και σταθερό τηλέφωνο για να τα βγάλουν πέρα.
Δυστυχώς όχι γιατί έβαλαν μυαλό, αλλά γιατί δεν έχουν λεφτά.
bankingnews.gr
    Οι Έλληνες καταναλωτές μειώνουν τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας, λόγω ύφεσης, με το κόστος προ φόρων της ομιλίας μέσω κινητών να μειώνεται κατά 45,5% και το κόστος προ φόρωντης χρήσης δεδομένων κατά 38,6%. 
    Μείωση όμως, καταγράφεται και στις τιμές των υπηρεσιών των σταθερών επικοινωνιών, με το κόστος ανά συνδρομητή σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου να υποχωρεί κατά -18,2% και το κόστος ανά συνδρομητή ψηφιακής τηλεόρασης κατά -46,4% την ίδια περίοδο.
    Επίσης πτώση για 8 συνεχόμενη χρονιά είχαν είχαν τα έσοδα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τα οποία το 2015μειώθηκαν κατά 2,9% και διαμορφώθηκαν στα 1,87 δισ. ευρώ.
    Μικρή μείωση, κατά 3% εμφανίζει και ο αριθμός των συνδρομητών των κινητών επικοινωνιών τα τελευταία έτη, και κυμαίνεται γύρω στα 16 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα ανά χρήστη (ARPU) στην Ελλάδα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 2%, υποχωρώντας κάτω από τα 10 ευρώ μηνιαίως.
    Ωστόσο ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών στην Ελλάδα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία, παρά την ύφεση που αντιμετωπίζει και την αυξανόμενη ψηφιακή απόκλιση της Ελλάδας από το μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης.
    Όμως όπως σημειώνεται, με την επιβολή ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας (το 2007 και το 2009) η Ελλάδακατατάσσεται 1η στη φορολόγηση των κινητών επικοινωνιών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης με τη συνολική φορολογική επιβάρυνση να φτάνει έως και το 49%.
    Όλα τα παραπανω  προκύπτουν  από την μελέτη που εκπόνησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Οι ψηφιακές επικοινωνίες, βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου