ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Έρχονται μαύρες μέρες για τους στρατιωτικούς - Τι είπε ο Κατρούγκαλος για το ΣτΕ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Διάσταση απόψεων το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας υπάρχει μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η διαφορά στις απόψεις τους έγινε κατανοητή μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίαςμε τον υπουργό Εργασίας.

Εκεί διαφάνηκε ότι παρά τις εξαγγελίες του κ. Καμμένου ότι υπάρχουν τα χρήματα για την επιστροφή του υπολοίπου 50% λόγω αποφάσεων του ΣτΕ ο κ. Κατρούγκαλος επικαλέστηκε αδυναμία (οικονομική) της Δημόσιας Διοίκησης για να ανταποκριθεί σε αυτήν την επαναφορά και συγκεκριμένα στις αποδοχές του Αυγούστου του 2012.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί για άλλη μια φορά άκουσαν το "μπράβο για το έργο που επιτελούν" οι Ενοπλες Δυνάμεις και ότι αναγνωρίζει ότι οι Στρατιωτικοί , εν ενεργεία και εν αποστρατεία,είναι οι πλεόν αδικημένοι,ως εργασιακή ομάδα, έχοντας υποστεί τις περισσότερες κυρώσεις ως προς τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Από την συνάντηση όμως δεν δόθηκε υπόσχεση για λύση στα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των ΕΔ και ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι επιδίωξη του Υπουργείου του θα είναι να υπάρξει ένας ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης όλων των ασφαλισμένων και ένας τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και επιπλέον τους ενημέρωσε ότι τα στελεέχη των ΕΔ θα υπαχθούν κανονικά στον ΕΦΚΑ , καθως δεν πρόκειται να αλλάξει ατυτό καθεστώς υπαγωγής τους. 

Όσον αφορά τα θέματα αναγνώρισης πλασματικών ετών είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ευνοϊκή μέριμνα και ό,τι γίνει στο μέλλον θα είναι στο πλαίσιο ενιαίας πολιτικής αναφορικά με το ασφαλιστικό στο σύνολο των εργαζομένων.
Αλλά και για τις κρατήσεις-μειώσεις των μνημονιακών νόμων διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν και οτι θα επικαλυφτούν μέσω της προσωπικής διαφοράς, για την οποία ευελπιστεί πως, με την ανάπτυξη της οικονομίας αυτή θα εξαλειφθεί πλήρως.

Το μόνο θετικό που έλαβαν ως υπόσχεση οι εκπρόσωποι της ΕΑΑΑ ήταν ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα να στελεχωθεί και η Ολομέλεια του Εθνικου Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΕΣΥΚΑ) από έναν εκπρόσωπό των Ενώσεων Αποστράτων.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ι.Αντωνιάδης,ως Οικονομικός Σύμβουλος των Ε.Α.Α.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, αναφέρει στην ιστοσελίδα της:............ Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ : " http://eaasargolida.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου