ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΤΑΞΙΔΙ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ " Ν τ ο υ μ π ρ ό β ν ι κ- Φωτογραφίες Εμφυλίου Πολέμου " ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤ. Σ.Α. Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ « Ανάρτηση 8 »

 



Φωτογραφίες της πόλεως απο το Τελεφερίκ





Μερικά από τα χρήματα που έχουν στο Ντουμπρόβνικ και το εισιτήριο για να ανέβεις με το τελεφερίκ στο ψηλότερο μέρος της πόλεως ώστε να δεις από εκεί  όλη την πόλη.

Πραγματικά σε πιάνει ένας δέος. ΔΙΟΤΙ όπως μας είπε η ξεναγός όλα τα σπίτια που έχουν καινούργια κεραμίδια είχαν βομβαρδιστεί στον εμφύλιο πόλεμο.  Από τις φωτογραφίες ίσως μπορέσετε να διακρίνεται το μέγεθος της καταστροφής.


Το Ντουμπρόβνικ είναι υπέροχο όπου αυξάνεται συνεχώς από τουριστικής άποψης. Το λένε « Μαργαριτάρι της Μεσογείου   » από ότι διαπιστώσαμε δεν το λένε άδικα και όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια είναι ένας απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός.


Στα σερβοκροατικά η μετάφραση της λέξεως Ντουμπρόβνικ είναι μικρό δάσος.


Μετά τον γιουγκοσλαβικό πόλεμο  όπου επιβίωσε γρήγορα,  απηλλάγη από τις πληγές  του, με την πολύ εργατικότητα των κατοίκων του και  με την μεγάλη αγάπη που έδειξαν οι κάτοικοί του αναστήθηκε και πάλι.




Οι  σημερινοί κάτοικοι που διαμένουν στο Ντουμπρόβνικ άκουσαν και συνεργάστηκαν με ντόπιους με αποτέλεσμα να γίνει το κτίσιμο των γκρεμισμένων μνημείων και με την μεγάλη βοήθεια της UNESCO για την προστασία του τόπου όπου τα συμπεριέλαβε σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.



ΛΑΪΚΗ




Η Ορθόδοξη Εκκλησία 



Τα γραφικά  στενάκια


Σημεία της πόλεως : Σιντριβάνι Ονόφριο  κτισμένο το 1438. Καθεδρικό Ναό προστάτη πόλεως Αγίου Βλασίου, παλάτι Rector από το 1441 χτισμένο το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Πλατεία Gunduliceva Poliana. Μετά τα στενά δρομάκια με τα σκαλοπάτια της Πόλεως και  τα καταστήματα φαγητού όπου παρουσιάζουν την δική τους ομορφιά.

Από την Κρουαζιέρα











Διάφορες φωτογραφίες μέσα απο την πόλη









Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν η κάθε μία την δική της ιστορία.



Οι φωτογραφίες είναι από τον καιρό του εμφυλίου πολέμου ου εμείς το βλέπαμε από την τηλεόραση πλην όμως αυτοί οι άνθρωποι το αντιμετώπιζαν.




Οι ηλικίες οι δικές μας που μόνο βλέπαμε την κατάσταση του πολέμου και τώρα από φωτογραφίες βλέπουμε από κοντά στον χώρο που έγινε ο πόλεμος μας δημιουργεί μέσα μας ένα ρίγος  πόσο μάλλον οι ποιο μεγάλοι στην ηλικία ΄Ελληνες που πέρασαν καταστάσεις του εμφυλίου πολέμου πως θα ένοιωθαν εάν έβλεπαν αυτές τις φωτογραφίες σήμερα.


Ποιος ΄Ελληνας δεν έχει ακούσει από τους γονείς του Ιστορίες από τον εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδος ;


 Ότι ήταν το ποιο χειρότερο που έγινε στην Ελλάδα ;
Λίγα χρόνια πριν το αντιμετώπισε το κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 




Οι φωτογραφίες σοκάρουν.

Η σημερινή κατάσταση σε αντίθεση των εκείνων ημερών


Όταν έγινε ο πόλεμος αυτός υπήρχαν οι φωτορεπόρτερ του πολέμου ώστε σήμερα να υπάρχουν και να βλέπουμε οι νεότεροι τις δύσκολες καταστάσεις του πολέμου. 










Δεν υπάρχουν λόγια οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.




Αυτός που θα πάει στο Ντουμπρόβνικ θα πρέπει να αφιερώσει ώρες και να επισκεφθεί πάρα πολλά Ιστορικά σημεία. Στην πόλη αυτή δεν πας για αναψυχή αλλά να δεις και να ενημερωθείς, να γυρίσεις στα σοκάκια του.  Είναι μία πόλη με μεγάλη Ιστορία στην σύγχρονη εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου