ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Κατά κύματα οι λαθρομετανάστες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κατά κύματα οι λαθρομετανάστες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Σιγά να μην σταματούσανε…..
seleo.gr
Του Κώστα Καντούρη
makthes.gr
    Έντονη κινητικότητα εξακολουθεί να παρατηρείται στους κύκλους λαθρομεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα. Τα πάρκα γύρω από τοσιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης άρχισαν πάλι να γεμίζουν, οι ροές προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα αυξάνονται, ενώ και από τον Έβρο παρατηρείται πίεση ειδικά με διακινήσεις μεταναστών.

    Χθες ύστερα από αρκετές ημέρες από το συνοριακό τμήμα Αξιούπολης, που εδρεύει στην Ειδομένη, οι αστυνομικοί μετέφεραν με λεωφορεία 100 πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν προς κέντρα φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεκριμένοι εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων, κυρίως από την πλευρά της Ειδομένης, όπου προσπαθούν με τη βοήθεια διακινητών να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στη Σερβία.
    Οι ιδιαίτερα αργές διαδικασίες μετεγκατάστασης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγούν τους λαθρομετανάστες στην αναζήτηση άλλων τρόπων να φτάσουν στην Ευρώπη, πληρώνοντας όσο όσο διακινητές, οι οποίοι τους πείθουν πως έχουν επαφές στα σύνορα και στις βαλκανικές χώρες και θα φτάσουν στον προορισμό τους.
    Ενδεικτική της αύξησης των λαθρομεταναστευτικών  ροών προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα είναι και η κινητικότητα που παρατηρείται πάλι τις τελευταίες ημέρες στα πάρκα και στις πλατείες της περιοχής του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Αυτά τα σημεία αποτελούν τόπο συνάντησης των διακινητών και των λαθρομεταναστών που επιθυμούν να φύγουν έστω και παράνομα από τη χώρα. Ακόμη γεμάτα είναι και τα μικρά ξενοδοχεία της περιοχής του Βαρδαρίου, όπου αρκετοί από τους λαθρομετανάστες καταλύουν για μία - δύο βραδιές, μέχρι να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Από τον Έβρο
    Στα ελληνοτουρκικά σύνορα υπάρχει πάλι αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών, όπως προκύπτει από τις υποθέσεις διακίνησης που εξιχνιάζει η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, που εδράζονται στα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει η αστυνομία, το τελευταίο διάστημα οι διακινητές χρησιμοποιούν πολύ την περιοχή του Τυχερού, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, θεωρώντας ότι ο νότιος Έβρος είναι ευκολότερα προσβάσιμος για την είσοδο στην Ελλάδα.
    Χθες ανακοινώθηκε ότι στην εθνική οδό Σουφλίου - Αρδανίου αστυνομικοί του τμήματος Τυχερού συνέλαβαν 38χρονο Πακιστανό, που είχε επιβιβάσει στο Ι.Χ. που οδηγούσε έξι λαθρομετανάστες ομοεθνείς του, οι οποίοι είχαν περάσει νωρίτερα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο 38χρονος εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία οδό.
    Την ίδια ώρα τα μέλη της ειδικής ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης της Κομοτηνής συνέλαβαν 47χρονο Αλβανό, που οδηγούσε Ι.Χ. με βουλγαρικές πινακίδες, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί δέκα λαθρομετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου