ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Η ιστορία των 40 πρώτων ΛΟΚ και η ίδρυση των Δυνάμεων Καταδρομών»


«Η ιστορία των 40 πρώτων ΛΟΚ και η ίδρυση των Δυνάμεων Καταδρομών»

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ε.α. ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


    Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος ε.αΧρήστος Φωτόπουλος με θέμα «Η ιστορία των 40 πρώτων ΛΟΚ και η ίδρυση των Δυνάμεων Καταδρομών» , με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 70 ετών από τότε.

    Ο Χρήστος Φωτόπουλος αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1950 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και εξελίχθηκε μέχρι και το βαθμό του Αντιστρατήγου.  Υπηρέτησε επί πολλά έτη στιςΔυνάμεις Καταδρομών. Η τελευταία θέση της εξελίξεώς του ήταν αυτή τουΓενικού Επιθεωρητού Στρατού, της οποίας φέρει  τον τίτλο του Επιτίμου.
    Ως  Ταγματάρχης Επιτελής της Διοικήσεως Καταδρομών του ΓΕΣ συνέταξε την «Ιστορία των Δυνάμεων Καταδρομών» με βάση τα στοιχεία, στα οποία μπορούσε να έχει τότε πρόσβαση. Η ιστορία εκείνη κυρώθηκε από το ΓΕΣ και εκδόθηκε ως Στρατιωτικός Κανονισμός. Πολύ αργότερα και εξ αφορμής άρθρου, που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα, διαπίστωσε ότι η ιστορία εκείνη έπρεπε να επανεξεταστεί. Έτσι από την αποστρατεία του μέχρι σήμερα ασχολείται συστηματικά με τη μελέτη στρατιωτικών αρχείων και, πέραν των άλλων πονημάτων του, έχει συγγράψει εξ υπαρχής την «Ιστορία των Δυνάμεων Καταδρομών», η οποία περιλαμβάνει πλέον και όλα τα νέα στοιχεία, που προέκυψαν από τη σχετική μελέτη. Την ιστορία αυτή επιθυμεί ο Στρατηγός να παρουσιάσει υπό μορφήν διαλέξεως σε όλους όσους υπηρέτησαν στις Δυνάμεις Καταδρομών και στους φίλους των Δυνάμεων Καταδρομών.
    Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να τιμήσουν με την παρουσία τους τον ομιλητή και την εκδήλωση.

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου