ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

06/10/2016
Εμπόδια και δυσκολίες στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, διαπιστώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ, κάνοντας λόγο για απροθυμία ορισμένων υπουργών να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής του κατέστησε σαφές ότι ο μοναδικός δρόμος για την οριστική επίλυση της κρίσης, είναι η πιστή και ακριβή εφαρμογή του προγράμματος του ESM και όπως είπε «το πρόγραμμα το υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, το υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που δεν το υιοθετούν».
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί το «πιο οξύ πρόβλημα» της Ευρωζώνης, αλλά όπως τόνισε «οι προοπτικές δεν είναι κακές».
Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, επικαλούμενος και τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ. «Υπάρχει πρόοδος και η συνεργασία μεταξύ των Αθήνας και Βρυξελλών είναι θετική» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, διαψεύδοντας παράλληλα, τα δημοσιεύματα περί έντασης στο τελευταίο Eurogroup.
Ερωτηθείς για το χρέος, επανέλαβε ότι οι θεσμοί εργάζονται για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης και διαβεβαίωσε ότι «αργότερα, θα εξετάσουμε εάν χρειάζονται και επιπλέον μέτρα».
Σχετικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, διατύπωσε την εκτίμησε ότι «σε γενικές γραμμές, η Ευρωζώνη λειτουργεί καλά», ενώ όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα, αποσαφήνισε ότι «σήμερα είσαι σαφώς πιο ισχυρό».
Αναφερόμενος στο Brexit, χαρακτήρισε «θλιβερή» την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει την Ε.Ε. και κάλεσε εκ νέου, την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να επισπεύσει τις διαδικασίες εξόδου.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου