ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ (A)


ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ (A)
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α.
            Το Μεταναστευτικό κύμα από τους λαούς της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη, εδώ που έφθασε είναι πλέον ανεξέλεγκτο.
            Η συμπεριφορά και τα μέτρα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ομοιάζουν σαν τον βαριά άρρωστο που του δίνουμε ασπιρίνες για να θεραπευθεί.

            Κατά την γνώμη των σκεπτόμενων ανθρώπων, το κύμα αυτό της μαζικής μετακίνησης των πληθυσμών αυτών, εάν δεν πρόκειται για κάποιο καταχθόνιο σχέδιο, αυτών που κινούν τα νήματα της παγκοσμιοποίησης, οφείλεται αφ’ ενός στην έκρυθμο κατάσταση στις χώρες των και αφ’ ετέρου στην φαινομενικά ανθρωπιστική συμπεριφορά των Ευρωπαίων, χωρίς βέβαια να εκτιμήσουν το μέγεθος του προβλήματος και χωρίς να καθορίσουν ενιαία στρατηγική των χωρών της Ευρώπης.
            Είναι λογικό, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρέπει να θεραπεύσουμε τα Αίτια που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν το πρόβλημα, χωρίς δυστυχώς να φαίνεται στον ορίζοντα φως αντιμετωπίσεως. Ένα δεύτερο  θέμα, όπως είναι η κατάσταση στη Μ. Ανατολή, φαίνεται πλέον ότι δεν είναι μόνο Ευρωπαϊκό, αλλά Παγκόσμιο. Όμως! Επηρεάζει τα μέγιστα.Την Ευρώπη και ιδίως τα κράτη πρώτης υποδοχής αυτής.
            Είναι γεγονός ότι την ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρουν οι μεγάλες δυνάμεις, αφού αναμείχθησαν στα εσωτερικά των χωρών αυτών, στη συνέχεια τα εγκατέλειψαν στο έλεος.
            Τι συμβαίνει σήμερα και μια ανατομία της κατάστασης:
ΠΡΩΤΟΝ: Οι δύο μεγάλες Δυνάμεις οι μεν υποστηρίζουν τους Κυβερνητικούς στην Συρία, οι δε τους ευρισκόμενους στην αντιπολίτευση. Η λογική λέει πρέπει οι δύο μεγάλες Δυνάμεις να συνεργασθούν για να λυθεί κάποτε το πρόβλημα της Συρίας. Γιατί δεν συνεργάζονται; άρα κάποια συμφέροντα των Κρατών των επιδιώκουν, ειλικρινά δεν μπορώ να φαντασθώ γιατί.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Έχει δημιουργηθεί στα Κράτη αυτά που αναμείχθησαν οι μεγάλες Δυνάμεις το Ισλαμικό αυτό Κράτος, με κίνδυνο κατά της ανθρωπότητας και του παγκόσμιου πολιτισμού. Αυτούς τους ανθρώπους ποιος τους εξοπλίζει; και γιατί; Γιατί δεν συνεργάζονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις να επαναφέρουν την ηρεμία στις περιοχές αυτές; Τέλος, γιατί δεν βοηθούν τους λαούς αυτούς, χωρίς ν’ αναμιγνύονται στα εσωτερικά των, ώστε να παραμείνουν και να επιβιώσουν στον εστίες τους; Είναι ερωτήματα κάθε σκεπτόμενου Ανθρώπου.
ΤΡΙΤΟΝ: Είναι δυστυχώς απαράδεκτη λύση, ο βομβαρδισμός της Συρίας από τους μεν τους δε και από τους δε τους μεν, καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και διαλύοντας κυριολεκτικά το Κράτος. Και! έτσι επικρατεί η αλογία από την λογική, γιατί; είναι τόσο δυσεύρετη η λογική στις Μεγάλες Δυνάμεις;
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Είναι απορίας άξιον, γιατί τα κύματα αυτά των μεταναστών κατευθύνονται προς τον δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο προς την Ευρώπη και δεν κατευθύνονται προς τα πλούσια Αραβικά Εμιράτα, που είναι και ομόθρησκά των, γιατί;
ΠΕΜΠΤΟΝ: Ο ύπουλος και καιροσκοπικός, αυτό πάντα συμβαίνει, ρόλος της Τουρκίας. Ασφαλώς ανθρωπιστικά σκεπτόμενοι οι Τούρκοι δεν κλείνουν τα σύνορά των, όπως οι βάρβαροι Ούγγροι και τους επιτρέπουν να μπουν στη χώρα των. Γιατί; δεν τους καταγράφουν και να τους προωθούν στις χώρες της επιθυμίας των με οδηγίες και συνδρομή της Ε. Ένωσης; και αφήνουν αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους, στα χέρια και στην εκμετάλλευση των εγκληματικών λαθροδιακινητών;
            Δεν είναι έγκλημα ο θάνατος στο Αιγαίο τόσων αθώων ανθρώπων, που οφείλεται καθαρά στην αβελτηρία και στην αδικαιολόγητη συμπεριφορά του Τουρκικού Κράτους;
            Εάν! με κανονικά σκάφη Τουρκίας και Ελλάδας ακόμη, έναντι εισιτηρίου προωθούντο επισήμως αυτοί οι άνθρωποι θα θρηνούσαμε τόσα θύματα στο Αιγαίο, την θάλασσα της ειρήνης; Όχι! και δεν θα υπήρχε αυτή η άθλια εκμετάλλευση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων, από κοινωνικά παράσιτα της Τουρκίας και της Ελλάδος ακόμη.
ΕΚΤΟΝ: Εις ότι αφορά την συμπεριφορά της Γερμανίας, είναι πλέον βέβαιο ότι, τα συμφέροντά τους μπορεί να τους κάνουν να καθορίζουν ενέργειες στο θέμα αυτό, που αντίκεινται ακόμη και στην απλή λογική. Προ καιρού, πρότεινε με μεικτές περιπολίες στο Αιγαίο (FRONTEX, Έλληνες και Τούρκοι), να ελέγχουν τον θαλάσσιο χώρο στα νησιά μας και στις μικρασιατικές ακτές· Ρωτάω με ποια αποστολή; αφού ο κόσμος αυτός έρχεται από τις ακτές της Τουρκίας· και! γιατί η αποστολή αυτή δεν γίνεται από την Τουρκία μέσα στο έδαφός της; αφού τους διακινούν και τους εκμεταλλεύονται, οι Τούρκοι εγκληματίες λαθροδιακινητές και εμείς τρέχουμε να τους σώσουμε. Υπάρχει λογική; Ευτυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση τους έδωσε την πρέπουσα απάντηση.
ΕΒΔΟΜΟ: Οι ενέργειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων, πλην της ανθρώπινης συμπαράστασης του Ελληνικού Λαού στους δυστυχείς αυτούς, την τεράστια προσπάθεια των Οργάνων ασφαλείας (Λιμενικό και Αστυνομία), χαρακτηρίζονται από σπασμωδικές κινήσεις, πρόχειρες σκέψεις, άνευ ουσίας και τίποτε άλλο.
                        Δυστυχώς! η έλλειψη ηγετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ως αποτέλεσμα την ανυπαρξία κοινού σχεδίου και οργάνωσης. Έτσι! δημιουργήθηκε αυτή η θλιβερή και με τεράστιο κόστος Βαβυλωνία στην συμπεριφορά των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
            Λέει ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ: «Όσο περισσότερο κοιτάζει κανείς αυτόν τον Κόσμο, τόσο πιο πολύ τον βλέπει γεμάτον ασυνέπειες και αντινομίες».
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : "    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου