ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα στη Σαουδική Αραβία



http://www.analystsforchange.org/
tribune.gr
     «Σάλταραν» πολλοί φανατικοί Σουδάραβες με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία κατά την επίσημη επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία αρνήθηκε να καλύψει το κεφάλι της με κάποιο μαντήλι.

    Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι σέβεται τα έθιμα και της παραδόσεις κάθε χώρας αλλά πρόσθεσε ότι καμία γυναίκα στη συνοδεία της δεν είναι υποχρεωμένη να φορέσει μαντίλα «
καθώς το δικαίωμα επιλογής ενδυμασίας είναι κοινό για τους άνδρες και τις γυναίκες».
    Βεβαίως στην περίπτωσή της τα πράγματα ήταν ακόμα πιο σύνθετα αφού «συμβολικά» η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ήταν αδιανόητο φορώντας μαντίλα να δηλώσει εμμέσως υποταγή στον Σαουδάραβα (
άνδρα) ομόλογό της.
    Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν συναντήθηκε στο Ριάντ με τον αναπληρωτή πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, ο ποίος είναι και υπουργός Άμυνας του μεσαιωνικού θεοκρατικού βασιλείου.
    Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας την υποδέχτηκε φορώντας την παραδοσιακή κελεμπία και το σαρίκι του, ενώ εκείνη «ανάλαφρη» φόρεσε ένα σκούρο μπλε ταγιέρ.
    Οι δύο υπουργοί Άμυνας συζήτησαν θέματα ασφαλείας και συνεργασίας όπως την υποστήριξη του Βερολίνου στην εκπαίδευση Σαουδαράβων αξιωματικών. Μάλιστα οι πρώτοι Σαουδάραβες αξιωματικοί αναμένονται για εκπαίδευση στο Βερολίνο το 2017.
    Να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας δεν είναι η πρώτη δυτική που αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα στη Σαουδική Αραβία.
    Είχε προηγηθεί η Μισέλ Ομπάμα, που συνοδεύοντας τον Μπάρακ Ομπάμα στη χώρα για την παρουσία τους στην κηδεία του βασιλιά Αμπντουλάχ, αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα προκαλώντας τότε επίσης την οργή των φανατικών μουσουλμάνων της Σαουδικής Αραβίας.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
Ετικέτες ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr/  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου