ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Έξτρα φόρους φέρνει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.


Έξτρα φόρους φέρνει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.
Και να μην σκεφτείτε οτι, «έ, θα έχει αλλάξει η κυβέρνηση».
Αλλάξει – δεν αλλάξει, εχει αποδειχτεί ότι δεν αλλάζουν και πολλά στα «φορομπηχτικά».
Απορώ, πως δεν σκέφτηκαν να εμβαδομετρήσουν και τα μπαλκόνια ! Όλο και κάτι θα βγάλουν…..
    Κατοικίες, αγροτεμάχια, οικόπεδα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται σε σπίτια, καταθέσεις σε τράπεζες, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.
    Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να δημιουργήσει εντός της διετίας 
2017-2018 αυτή την τεράστια βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση 8,5 εκατ. φορολογουμένων και 250.000 εταιριών και λοιπών νομικών προσώπων.

Διασταυρώσεις
    Τα δεδομένα που θα περιληφθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα διασταυρώνονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες με δεδομένα και από άλλες πηγές για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και την κατάρτιση πλήρους εικόνας για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φυσικού και νομικού προσώπου. Όσα περιουσιακά στοιχεία διαπιστώνεται ότι απεκρύβησαν θα δεσμεύονται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
    Επιπλέον, μέσω της πρόσβασης που θα έχουν στα δεδομένα του περιουσιολογίου οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να πραγματοποιούν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων και στην αξία των κατεχόμενων περιουσιών για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων.
    Ακόμη, τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών και με σκοπό την αναδιαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, δηλαδή για την επιβολή νέων φόρων στην περιουσία.

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου