ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

22/12/2016
Από 1η Ιανουαρίου του 2017 θα τεθεί σε ισχύ το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για τέλος που επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού, κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ ΦΠΑ. Δηλαδή, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται και στο νέο ειδικό τέλος.
Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από τον χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.
Όπως ορίζεται, δε, στην εγκύκλιο, οι διατάξεις για το τέλος καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από 1/1/2017 και μετά, άρα καλύπτουν υπηρεσίες που παρασχέθηκαν και τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου