ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΗΓΗ : Votegreece.gr

Πολλοί γονείς ανεβάζουν φωτογραφίες στο facebook με τα παιδιά τους, θέλοντας κατά έναν περίεργο τρόπο να προβάλλουν την προσωπική τους ζωή σε δημόσια θέα και να δειχθούν στους υπόλοιπους.


Στην Γαλλία όμως, αυτό θα τελειώσει, καθώς τέτοιου είδους γονείς κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση, όσο επιμένουν να δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των παιδιών τους…
Όπως αναφέρεται, τα «θύματα» μπορούν μεγαλώνοντας να τους κάνουν μήνυση, για έκθεση προσωπικών δεδομένων ή επικαλούμενοι ότι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.
Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, οι γονείς μπορεί να τιμωρηθούν με ένα χρόνο φυλάκιση ή πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν κριθεί ότι δημοσίευσαν ευαίσθητες λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής άλλων, ακόμη κι αν πρόκειται για τα παιδιά τους, χωρίς την συγκατάθεσή τους.
«Σε λίγα χρόνια, τα παιδιά εύκολα θα μπορούν να πάνε τους γονείς τους στο δικαστήριο για την δημοσιοποίηση φωτογραφιών τους από μικρότερη ηλικία», δήλωσε, μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο Ερίκ Ντελκρουά, ειδικός στην νομοθεσία του διαδικτύου.
Όπως τονίζουν μάλιστα Γάλλοι νομικοί, τα παιδιά που μηνύουν τους γονείς τους για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής μπορούν να κερδίσουν σημαντική αποζημίωση.
«Συχνά κριτικάρουμε τους νέους για τη διαδικτυακή συμπεριφορά τους, αλλά και οι γονείς δεν είναι καλύτεροι», πρόσθεσε ο Ντελκρουά και συνέχισε:
«Οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται το πώς τα παιδιά τους θα αισθανθούν μεγαλώνοντας, για τις φωτογραφίες τους ως βρέφη ή έφηβοι οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, σε συγκεκριμένες φάσεις, δεν θέλουν να τα φωτογραφίζουν και κυρίως να δημοσιεύονται αυτές οι φωτογραφίες».
Από την πλευρά της η γαλλική αστυνομία προειδοποίησε ξανά για τον κίνδυνο παιδεραστών, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρο παιδιά, έχοντας δει οικογενειακές φωτογραφίες online.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου