ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ

19/01/2017
Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.


Η σύμβαση υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνη Λεούση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, Ρενάτο Ματζοντσίνι.
Προηγήθηκε την Τρίτη η έγκριση της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών και εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Λεούσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με το Ταμείο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από σχεδόν 4 χρόνια, δήλωσε ότι «η Ferrovie dello Stato Italiane Group αναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας έναν σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών».
Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρά στην πώληση ττονίζοντας ότι «ολοκληρώνεται και τυπικά το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος του ελληνικού λαού».
«Η σημερινή κυβέρνηση παρά τα όσα εξήγγειλε, ολοκλήρωσε και τυπικά το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εκχώρησης του εθνικού μας πλούτου. Η ενέργεια αυτή δεν είναι απλά μία ακόμα ιδιωτικοποίηση. Είναι η εκχώρηση της ελληνικής κρατικής εταιρείας στην ιταλική κρατική εταιρεία, προκαλώντας αντίφαση διότι ή η χώρα μας σωστά εκχωρεί ή η Ιταλία σωστά αγοράζει, γεγονός που οφείλουν να εξηγήσουν και σε εμάς», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου