ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: «ΟΧΙ» ΣΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ

«Η ΧΩΡΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΑΡΓΑ»

23/01/2017

Η Ελλάδα ανακάμπτει αργά, αλλά πηγαίνει καλύτερα, επιτέλους, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε πως θα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειές της.

Σε συνέντευξή του στην Real News ανέφερε ότι «από τότε που ανέλαβα στο Eurogroup, πριν από πέντε χρόνια, έχει την πεποίθηση πως η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ θέση στους κόλπους της ΕΕ. Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, και δεν μιλάω μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, έχουν συναινέσει σε δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
«Θα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειές της και δεν πρέπει να παραδοθούμε στην πρόκληση ορισμένων που ζητούν ολοένα και περισσότερα μέτρα ή επιπλέον σφίξιμο του ζωναριού», σημείωσε.
Όπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, θα πρέπει «να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις που δόθηκαν σε αντάλλαγμα των προσπαθειών αυτών» και υπογράμμισε ότι «οποιοδήποτε νέο ψυχόδραμα θα είναι αντιπαραγωγικό».
«Θα πρέπει να κλείσουμε γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση, μέσα στους επόμενους μήνες, και να εξετάσουμε τις προϋποθέσεις ελάφρυνσης του χρέους», είπε, τονίζοντας ότι από τα 80 ζητήματα της αξιολόγησης έχουν απομείνει δύο ως τρία «μικρά ζητήματα».
Παράλληλα, ο επίτροπος επεσήμανε πως «πρέπει να αναγνωρίσουμε πως έπειτα από τόσα χρόνια που αναμέναμε τις μεταρρυθμίσεις και μετά από τόσες συγκρούσεις, από τον Ιούλιο του 2015 έχουμε το 3ο πρόγραμμα που λειτουργεί και με μεταρρυθμίσεις που αδιαμφισβήτητα έγιναν, και βλέπουμε ότι αποδίδουν καρπούς. Αυτό πρέπει οι Ευρωπαίοι να το αναγνωρίσουν. Δεν καταλαβαίνω σήμερα πώς είναι δυνατόν να έχουμε μια επιφυλακτική στάση».

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου