ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Πάλεψα 2 χρόνια με τον καρκίνο του άντρα μου τώρα παλεύω με το νόμο

Η Βάσω ΑΡΓΥΡΙΟΥ,χήρα του συναδέλφου Γιάννη ΑΡΓΥΡΙΟΥ στην τηλεόραση του ΑSTRA...



2 χρόνια πάλεψα με τον καρκίνο του άντρα μου, τώρα παλεύω με το νόμο!!

Δηλώνει με αγανάκτηση  Βάσω ΑΡΓΥΡΙΟΥ, χήρα του συναδέλφου και μέλος του Συνδέσμου μας,Γιάννη ΑΡΓΥΡΙΟΥ, η οποία μάζεψε όσο κουράγιο της απέμεινε, έκανε πέτρα την καρδιά της και συνοδευόμενη από τον πρώην Πρόεδρο του Παρ/τος Λάρισας της ΕΑΑΣ,πήγε στο δελτίο ειδήσεων του ASTRA με την Εύη Ράπτη, όπου ανέφερε τη δική της περίπτωση,σχετικά με τον επαίσχυντο νόμο 4387/2016 για τις συντάξεις χηρείας, ο  οποίος προβλέπει τα κατωτέρω:

Συγκεκριμένα προβλέπονται τρείς ταχύτητες(!) χορήγησης σύνταξης χηρείας:
• Οι επιζώντες σύζυγοι θα δικαιούνται σύνταξη χηρείας εφ’ όρου ζωής εφόσον κατά τη στιγμή του θανάτου έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος.
• Σε περίπτωση που δεν είναι 55 ετών αλλά έχουν ήδη συμπληρώσει το 52ο έτος, τότε η σύνταξη καταβάλλεται για μια τριετία. Στη συνέχεια η καταβολή θα αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους, οπότε και θα επαναχορηγείται.
• Για όσους χήρους και χήρες δεν έχουν συμπληρώσει το 52ο έτος, η σύνταξη θα καταβάλλεται για μία τριετία.
Κατ’ εξαίρεση οι περιορισμοί αυτοί δεν εφαρμόζονται σε περίπτωση που ο επιζών σύζυγος έχει κριθεί ανίκανος για την άσκηση κάθε βιοποριστικής εργασίας με ποσοστό τουλάχιστον 67%. Επίσης δεν εφαρμόζονται αν ο επιζών σύζυγος έχει ανήλικα τέκνα (μέχρι να ενηλικιωθούν) ή τέκνα που σπουδάζουν (και μέχρι να γίνουν 24 ετών).
Προσοχή, καθώς η σύνταξη στον επιζώντα σύζυγο θα καταβάλλεται μειωμένη (από 1% έως 5%) σε περίπτωση που υπήρχε διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη από 10 έτη και ο γάμος συντελέστηκε μετά τη χορήγηση σύνταξης γήρατος του θανόντος. Συγκεκριμένα, η μείωση που θα επέρχεται -αφαιρουμένων των ετών της έγγαμης συμβίωσης- θα είναι 1% για 10-20 χρόνια, 2% για 21-25 χρόνια, 3% για 26-30 χρόνια, 4% για 31-35 χρόνια και 5% για 36 χρόνια και πάνω. Όσον αφορά το δικαιούμενο ποσό σύνταξης, αυτό για την πρώτη τριετία λήψης της σύνταξης χηρείας καταβάλλεται ολόκληρο. Μετά το πέρας της τριετίας, αν ο επιζών σύζυγος εργάζεται ή λάβει σύνταξη από άλλη πηγή, θα δικαιούται το 50%.
 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO




ΠΗΓΗ : "   Apostolis Chatzikotoulas
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Apostolis Chatzikotoulas
apoelaslar@gmail.com  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου