ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

21/04/2017

Τέσσερις τροποποιήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας φέρνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Μεταξύ αυτών είναι η απλοποίηση της δικαστικής διαδικασίας και η δυνατότητα ένταξης στον μηχανισμό επιχειρήσεων που είχαν διακόψει τη δραστηριότητά τους.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, θα κατατεθούν στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα οπότε και εισάγεται το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, θα μπορούν να ενταχθούν στο μηχανισμό, εφόσον προηγουμένως έχουν υποβάλει δήλωση επανέναρξης εργασιών.
Επίσης, θα εισαχθεί απλοποιημένη διαδικασία δικαστικής επικύρωσης, για ορισμένες υποθέσεις. Όταν, κατά την εξωδικαστική διαδικασία, δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις και δεν υπάρχει διαγραφή οφειλής, μη συμβαλλόμενου πιστωτή, θα μπορούσε, η επικύρωση να γίνει από έναν δικαστή, χωρίς ακροαματική διαδικασία, με δυνατότητα πάντως, των συμβαλλομένων πιστωτών, να ασκήσουν ανακοπή.
Αναφορικά με την αναστολή της διαδικασίας του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, το υπουργείο σκοπεύει να τις συνδέσουμε χρονικά, όχι με την υποβολή της αίτησης, αλλά με την αποστολή των προσκλήσεων στους πιστωτές, αφού δηλαδή έχει προηγηθεί ο έλεγχος της ποιότητας της αίτησης.
Παράλληλα, θα διευρυνθούν οι εργασίες που μπορούν να ανατεθούν στον εμπειρογνώμονα, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτές και η επαλήθευση των απαιτήσεων των πιστωτών, προκειμένου να δοθεί στη μειοψηφία των πιστωτών η δυνατότητα ελέγχου του ενδεχομένου συμμετοχής εικονικών απαιτήσεων.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου