ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πρόταση προαγωγής Αρχιφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου

ΠΗΓΗ: Πρόταση προαγωγής Αρχιφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου

poasy
Αθήνα, 04 Απριλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 300/4/17-α


Πρόταση προαγωγής Αρχιφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου

Σήμερα 04/04/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 κατατέθηκε στο πλαίσιο συζήτησης της Επιτροπής Κρίσεων και Προαγωγών του Α.Ε.Α. από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο η κάτωθι πρόταση τροποποίησης του άρθρου 11 του ν. 3686/2008:

«1. Οι αστυφύλακες που δεν ασκούν καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου προάγονται στο βαθμό του υπαρχιφύλακα και του αρχιφύλακα με τη συμπλήρωση δώδεκα (12) και δεκαέξι (16) ετών πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους, αντιστοίχως.
2. Κατ’ εξαίρεση, οι αρχιφύλακες μη ανακριτικοί υπάλληλοι που εισήχθησαν στο Σώμα πριν την έναρξη ισχύος του Ν.2226/1994 (Φ.Ε.Κ. Α’- 122),προάγονται στον βαθμό του ανθυπαστυνόμου, μετά από αίτηση, με τη συμπλήρωση είκοσι επτά (27) ετών πραγματικής υπηρεσίας από την προαγωγή τους – ονομασίας τους στο βαθμό του αστυφύλακα.
3.Οι αρχιφύλακες της παραγράφου 1 που συμπληρώνουν τριάντα τρία (33) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους και αποστρατεύονται με αίτηση τους ή καταλαμβάνονται από όριο ηλικίας, όπως ισχύει κάθε φορά, προάγονται στους βαθμούς του ανθυπαστυνόμου και του υπαστυνόμου β’, εκτός οργανικών θέσεων, τιθέμενοι εκτός υπηρεσίας, και ύστερα από τριάντα (30) ημέρες αποστρατεύονται με το βαθμό στον οποίο προήχθησαν, εξομοιούμενοι με αξιωματικούς του ν.δ.649/1970.
Αντίστοιχα, οι ανθυπαστυνόμοι της παραγράφου 2 που συμπληρώνουν τριάντα τρία (33) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους και αποστρατεύονται με αίτηση τους ή καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας, όπως ισχύει κάθε φορά, προάγονται στο βαθμό του υπαστυνόμου β’, εκτός οργανικών θέσεων, τιθέμενοι εκτός υπηρεσίας, και ύστερα από τριάντα (30) ημέρες αποστρατεύονται με το βαθμό αυτό, εξομοιούμενοι με αξιωματικούς του άνω ν.δ/τος.
Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται και για τους αρχιφύλακες και ανθυπαστυνόμους που έχουν προαχθεί στο βαθμό αυτόν επ’ ανδραγαθία.
4.Οι υπαρχιφύλακες, αρχιφύλακες και ανθυπαστυνόμοι των παραγράφων 1 και 2 καταλαμβάνουν οργανική θέση αστυφύλακα ,εκτελούν καθήκοντα του βαθμού αυτού και μετατίθενται, αποσπώνται και μετακινούνται ως αστυφύλακες.»
Σε μεταβατική διάταξη του νέου Νόμου θα ορίζεται ότι οι προεκτεθείσες τροποποιήσεις θα ισχύουν από τη δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Επισημαίνεται ότι, η ανωτέρω πρόταση που αφορά την προαγωγή των αρχιφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων στον βαθμό του ανθυπαστυνόμου, αποφασίστηκε στο 26ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μετά από πρόταση του Προέδρου της Ε.Α.Υ. Πειραιά Σπυρίδων ΛΙΟΤΣΟΥ και ομόφωνη αποδοχή της.
Η Ομοσπονδία μας, μέσω του θεσμικού της ρόλου, θα συνεχίσει τις προτάσεις της για όλες τις κατηγορίες του χαμηλόβαθμου και σκληρά δοκιμαζόμενου αστυνομικού προσωπικού, που δεν αναδείχθηκαν τα τελευταία έτη.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

            O Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                                ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου