ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Προετοιμάζεται η πρώτη υποθαλάσσια σήραγγα πεζών!



    Μετά τον υποθαλάσσιο αυτοκινητόδρομο που ενώνει την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης ένα νέο εντυπωσιακό κατασκευαστικό έργο έρχεται να προστεθεί σύντομα στην τουρκική μεγαλούπολη. Ο λόγος για την υποθαλάσσια σήραγγα πεζών – την πρώτη που ενώνει δύο ηπείρους – που ξεκινάει να σχεδιάζεται μέσα στον Μάρτιο και αναμένεται να παραδοθεί σε 600 ημέρες.  Θεωρείται πολύ πιθανόν ότι στο έργο θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα καθώς το όριο συμπίπτει με το τέλος της τρίτης θητείας του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς.

    Ο δήμαρχος που το έχει χαρακτηρίσει έως “τρελό σχέδιο” βλέπει το συγκεκριμένο έργο έως την τελευταία σημαντική σφραγίδα που θα αφήσει στην Πόλη. Το τούνελ το οποίο θα βρίσκεται 46 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Βοσπόρου θα εκτείνεται σε δύο χιλιόμετρα και θα είναι δύο επιπέδων. Το επάνω θα απευθύνεται σε πεζούς και ποδηλάτες και το κάτω για αμαξίδια και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Η διάμετρος της σήραγγας θα είναι μεταξύ 12 και 15 μέτρων.
    Οι εργασίες κατασκευής θα έχουν ως αποτέλεσμα να διακοπούν από τον προσεχή Ιούλιο τα δρομολόγια από το πορθμείο του Καμπάτας όπου θα αποτελεί και την ευρωπαϊκή είσοδο της σήραγγας. Η ανακοίνωση του νέου έργου έρχεται λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση για την δημιουργία τεχνιτών νησιών αλλά και την έναρξη λειτουργίας του πλωτού αεροδρομίου Ορντού – Γκιρέσουνστην Μαύρη Θάλασσα.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου