ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Tραμπ σε αστυνομικούς: «Μην είστε ευγενικοί με τους υπόπτους -Σας παρέχω 100% κάλυψη»


Να μην είναι τόσο ευγενικοί με τους υπόπτους κατά τη σύλληψή τους προέτρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ τους Αμερικανούς αστυνομικούς στη διάρκεια εκδήλωσής τους στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με μια πολύ σκληρότερη αντιμετώπιση των συλληφθέντων και προέτρεψε τους αστυνομικούς να μην προστατεύουν τα κεφάλια των υπόπτων όταν τους βάζουν στα περιπολικά και τις κλούβες!
«Βλέποντας αυτούς τους αλήτες να τους πετούν στο πίσω μέρος μιας κλούβας, λέω ‘σας παρακαλώ, μην είστε τόσο ευγενικοί’. Ή όταν τους βάζετε στα περιπολικά και προστατεύετε τα κεφάλια τους, ξέρετε βάζοντας από πάνω τα χέρια σας, για να μη χτυπήσουν τα κεφάλια τους – κι αυτοί έχουν μόλις σκοτώσει κάποιον- να μη χτυπήσουν τα κεφάλια τους, εγώ λέω ‘μπορείτε να απομακρύνετε τα χέρια σας, εντάξει;”», είπε.
Το ακροατήριο, αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί, ξέσπασαν σε γέλια και χειροκροτήματα με αρκετούς να φωνάζουν ρυθμικά «ΗΠΑ-ΗΠΑ»!
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ζώα» τα μέλη συμμοριών και υπογράμμισε ότι θα παρέχει 100% κάλυψη στους αστυνομικούς, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν παλαιότερα.
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την αστυνομική βία, συχνότερα θύματα της οποίας είναι οι Αφροαμερικανοί και οι Ισπανόφωνοι.
Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την πρόθεσή του να εκδιώξει από τη Νέα Υόρκη μια από τις πλέον επικίνδυνες συμμορίες του κόσμου, την MS-13, μέλη της οποίας ευθύνονται για το θάνατο 17 ανθρώπων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην κοινότητα Μπρέντγουντ του Λονγκ Άιλαντ.
Την περασμένη Τρίτη μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στο Οχάιο ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του εργάζεται πυρετωδώς για να «απελευθερώσει» τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις από τις «αιμοδιψείς εγκληματικές συμμορίες», προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα γίνει με «πολιτικώς ορθό τρόπο». «Οι δικοί μας είναι πιο σκληροί απ’ τους δικούς τους», καυχήθηκε.
Από τις αρχές του χρόνου οι αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 3.000 μέλη συμμοριών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, που δεν έδωσε, πάντως, συγκριτικά στοιχεία από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Ο Τραμπ περιέγραψε με σκληρή φρασεολογία τις ωμές μεθόδους των συμμοριών, που αποφεύγουν, όπως είπε στην ομιλία του στο Γιάνγκσταουν του Οχάιο, τα πυροβόλα όπλα επειδή ο θάνατος των θυμάτων επέρχεται «πολύ γρήγορα». Οι συμμορίες αρπάζουν «νεαρά, όμορφα» 15χρονα και 16χρονα κορίτσια και τους κόβουν το λαιμό για να είναι ο θάνατός τους επώδυνος, είπε, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά.

Πάντως, η MS-13 είναι γνωστή για την ωμότητά της. Την ίδρυσαν τη δεκαετία του 1980 στο Λος Άντζελες μετανάστες από το Εκουαδόρ και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής και «ειδικεύεται» στο εμπόριο ναρκωτικών, τις απαγωγές και τους εκβιασμούς.
ΠΗΓΗ : "pentapostagma,     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου