ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τέρμα ο καφές: Αυτές οι τέσσερις τροφές θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

Τέρμα ο καφές: Αυτές οι τέσσερις τροφές θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια
    Δεν είναι μόνο ο καφές η λύση όταν είστε κουρασμένος και θέλετε να γεμίσετε τις «μπαταρίες» σας
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Focus", oι διατροφολόγοι προτείνουν τέσσερις εναλλακτικές τροφές οι οποίες μπορεί να δώσουν ακόμη περισσότερη ενέργεια.

    Εάν αρχίσετε να χασμουριέστε, για να αντέξετε το εργασιακό άγχος μπορείτε να καταφύγετε στις ακόλουθες λύσεις που είναι πολύ πιο νόστιμες και υγιεινές από την καφεϊνη:

1. Εσπεριδοειδή
    Τα εσπεριδοειδή είναι το φυσικό μας ξυπνητήρι. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C, τα φρούτα όπως τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ ή τα πορτοκάλια έχουν διεγερτική δράση στο σώμα. Είναι καλύτερα να απολαμβάνετε ξινά τα φρούτα.
2. Σοκολάτα
    Καλά τα νέα για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα. Ποσότητες καφεΐνης εμπεριέχονται και στη σοκολάτα. Εννοείται πως, όσο πιο σκούρος είναι ο γλυκός πειρασμός, τόσο μεγαλύτερη είναι ποσότητα καφεΐνης που εμπεριέχει.
3. Μέλι
     Με το μέλι, η ενέργεια εκτοξεύεται!. Όπως συμβουλεύει ο διατροφολόγος Ματίας Ρίντλ από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, τρώγοντας μέλι αυξάνονται ραγδαία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ως αποτέλεσμα, απελευθερώνεται πολλή ινσουλίνη και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα πέφτουν εξίσου γρήγορα.Για το λόγο αυτό πεινάμε αρκετά γρήγορα.
4. Κόκκινο πιπέρι
    Προσφέρετε νοστιμιά στο φαγητό σας ρίχνοντας κόκκινο πιπέρι ή βάζοντας μία κόκκινη πιπεριά στο πιάτο σας ή και στο ποτό σας. Το μπαχαρικό αυτό εμπεριέχει αλκαλοειδή, όπως καψαϊκίνη, η οποία εκτοξεύει την αδρεναλίνη στο σώμα μας διεγείροντας τον οργανισμό. 

Αντιδράσεις: 


ΠΗΓΗ : "    http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου