ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Τι γίνεται με τα επιδόματα ΜΑΤ- Τ.Ε.Ε.Μ.-Ε.Κ.Α.Μ.-Συνοδών σκύλων



Σχετική εικόνα

Τί έχει αλλάξει με τα επιδόματα  ΜΑΤ- Τ.Ε.Ε.Μ.-Ε.Κ.Α.Μ.-Συνοδών σκύλων και απαιτείται νόμος που θα καθορίζει το ύψος και τους δικαιούχους των παραπάνω επιδομάτων αναρωτιέται στην σελίδα του στο facebook o Δημήτρης Καραγιαννόπουλος.

Δείτε το κείμενο που ανέβασε όπως και την ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α

Ο Νόμος για τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου (Ε.Κ.Α.Μ., Ε.Μ.Α.Κ., Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων ) προβλέπει κοινές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, οι οποίες εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του παρόντος .
Βλέπω ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α που μιλάει ότι υπάρχει σχέδιο νόμου και ότι θα παρακολουθούν την πορεία από την έγκριση έως και την ψήφιση του νομοσχεδίου. 
Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει αλλάξει στον N.4472/2017 και δεν χρειάζονται κοινές αποφάσεις αλλά απαιτείται νόμος που θα καθορίζει το ύψος και τους δικαιούχους . 
Συνεπώς κάτι πρέπει να έχει αλλάξει δεν θέλω να πιστεύω ότι συνδικαλιστές δεν γνωρίζουν τι προβλέπεται .

Δείτε την παράγραφο του άρθρου 127 του παραπάνω νόμου
ΣΤ. Τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου (πτητικό, πτώσεως αλεξιπτωτιστών, καταδυτικό, υποβρύχιων καταστροφέων, δυτών, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, Ε.Κ.Α.Μ., Ε.Μ.Α.Κ., Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και άλλων ελέγχων, ειδική αποζημίωση πυροτεχνουργών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία) που παρέχονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εξακολουθούν να καταβάλλονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες περί αυτών διατάξεις και στο ύψος που έχουν διαμορφωθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, οι οποίες εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του παρόντος, καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των ως άνω επιδομάτων. Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία παύει στο εξής η καταβολή οποιουδήποτε από τα παραπάνω επιδόματα.

                                                     Η ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α

Την 5/10/2017 και ώρα 14:00, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. κ. Γιώργος Καλλιακμάνης μαζί με τον αντιπρόσωπο της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γιώργο Τσαπάρα, συναντήθηκαν εκτάκτως με παράγοντες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του σχεδίου νόμου σχετικά με τα επιδόματα κινδύνου των Τ.Ε.Ε.Μ.-Ε.Κ.Α.Μ.-Συνοδών σκύλων.
Διαπιστώσαμε ότι η πρόταση και η κατεύθυνση η οποία κινείται το Αρχηγείο είναι να μην υπάρξουν οικονομικές απώλειες για κανένα από τα επιδόματα. Φυσικά  παρακολουθούμε την πορεία από την έγκριση έως και την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Για το Δ.Σ.
                         -Ο-                                                                                                   -Ο-
                   Πρόεδρος                                                                                   Γεν. Γραμματέας
        ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                  ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος


ΠΗΓΗ : "  http://www.politikanet.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου