ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ.Ολοκληρωμένη η 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ-ΕΝΩΣΕΩΝ Νοτίου Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. στην Πρώτη Βουλή των Ελλήνων



Την 05-11-2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 14:00 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης  Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Συνδέσμων – Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο Αργολίδος την 04 και 05 Νοεμβρίου 2017 σε υλοποίηση των αποφάσεων του 18ο Πανελλήνιου Συνεδρίου της 26/27-5-2017 στο  Μαραθώνα Αττικής και της απόφασης του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. της 2-6-2017.  


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.




Οι Σύνδεσμοι – Ενώσεις που συμμετείχαν είναι οι παρακάτω  : 

1.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν Αργολίδας .

2.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Αγρινίου . 
3.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών .
4.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Συνταξιούχων Σ.Α. Αιγιαλείας << Ο ʼγιος Λεόντιος >>
5.    Η Ένωση Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αρκαδίας . 
6.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ν ʼρτας  , περιοχών Φιλιππιάδας Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας 
7.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής – Ελληνικής Αστυνομίας Ν Αχαΐας . 
8.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος .
9.    Ο Σύλλογος αποστράτων Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής << Ο Αγιος Αρτέμιος >> .
10.    Η ένωση Αποστράτων Ε.Κ.Α.Μ. . 
11.    Η Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Ν. Ευβοίας . 
12.    Η Ένωση Αποστράτων Χωροφυλακής – Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Ιωαννίνων .
13.    Η Ένωση Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας << Η Αγία Ειρήνη >> .
14.    Η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Κυκλάδων ..
15.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Λακωνίας . 
16.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ν Λευκάδας . 
17.    Η Ένωση Αποστράτων Σ.Α. Μεσολογγίου .
18.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Μεσσηνίας . 
19.    Η ένωση Συνταξιούχων Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Μεσσηνίας .
20.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ν. Πρεβέζης .
21.    Η ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Φθιώτιδας  και 
22.    Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Βοιωτίας ως παρατηρητής .

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της   1ης   Ημέρας οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν τις ώρες 18.00 – 21.00  στην αίθουσα   ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ    Πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο. Ως εξής :


ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ



 Κατά την εναρκτήρια ημέρα στο πάνελ ευρίσκοντο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν Αργολίδας Ανθυπαστυνόμος ε.α. ΜΑΝΤΑΣ Μιχάλης  ,  ο Γ.Γ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντιστράτηγος ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς, ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας Ταξίαρχος ε.α. ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος   και συντονιστής παρουσιαστής της συζήτησης ο δημοσιογράφος κ. ΔΑΚΟΓΛΟΥ Πολύδωρας . Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του συντονιστή της εκδήλωσης ακολούθησε παρουσίαση συνοπτικά προβολή της ιστορίας του Ναυπλίου . 

ΩΡΑ 19:15 : Τήρηση ενός λεπτού σιγής.




ΩΡΑ 19:16 : Χαιρετισμός Προέδρου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας Κ. Μιχάλη ΜΑΝΤΑ  


Κύριοι  Βουλευτές 
Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Γενικέ Περιφερειακέ Δυτικής Ελλάδος                    
Κύριε Διευθυντά  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού Αργολίδας
Κύριε Διευθυντά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού Μεσσηνίας
Κύριε Διοικητά της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας
Κύριε Λιμενάρχα                                                                              
Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας 
Κύριοι Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κύριοι Διευθυντές των Λυκείων και Γυμνασίων 
Κύριοι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων
Κύριοι Διευθυντές Εφημερίδων  Ραδιοφωνικών Σταθμών  και Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Ο Κύριος  Γενικός Περιφερειακός Πελοποννήσου, Υποστράτηγος  ΤΡΙΓΩΝΗΣ Δημήτριος δεν παρευρίσκεται μαζί μας λόγω υπηρεσιακών του υποχρεώσεων και μας εξέφρασε τον χαιρετισμό του για την επιτυχή έκβαση της  συνδιάσκεψης. 










Κυρίες και Κύριοι.

Η σημερινή ημέρα για τους Απόστρατους του  Συνδέσμου Νομού Αργολίδας   έχει ιδιαίτερη  σημασία.
Ένα αίτημα του Συνδέσμου μας να πραγματοποιηθεί η 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων – Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α. ) στην πόλη μας, τώρα υλοποιείται.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Σ.Α. για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Σύνδεσμό μας  που του ανέθεσαν  την πραγματοποίηση   της  1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης στο Ναύπλιο.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων  που μας παραχώρησε την Ιστορική αυτή αίθουσα το ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ  αλλά  και για την καθοριστική συμβολή του στη διοργάνωση της παρούσης συνδιάσκεψης των Αποστράτων.
Επιπλέον Θέλω να ευχαριστήσω  τον  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος,  Υποστράτηγο     κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Αδαμάντιο  που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του  ο οποίος λόγω της πολυετούς υπηρεσίας του σε θέση ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας πρόσφερε  αμέριστα  την βοήθειά του   στον  Σύνδεσμό μας.
 Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω :
  Όλους τους  αντιπροσώπους  των Συνδέσμων  και των Ενώσεων που ευρίσκονται  απόψε κοντά μας.
Τα μέλη και τους φίλους  του Συνδέσμου  μας.
Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας πω μερικά Ιστορικά στοιχεία για την πόλη μας.
Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της χώρας μας με μεγάλη Ιστορία και αρχοντιά.
Το 1827 με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης γίνεται έδρα του Κυβερνήτη Καποδίστρια και πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδος και σε αυτό αποβιβάστηκε το 1834 ο  ΟΘΩΝΑΣ ο Πρώτος Βασιλιάς της απελευθερωμένης χώρας.
Η καρδιά της πόλης κτυπά στην Πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκεται η πρώτη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ σημείο το οποίο βρισκόμαστε τώρα.
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ : Πρώτη Βουλή των Ελλήνων.   
Το 1730 κτίστηκε ως Τζαμί.
Αργότερα αφού διαμορφώθηκε από τον Αρχιτέκτονα ΒΑΛΛΙΑΝΟ ως  ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ από το φθινόπωρο του 1825 μέχρι την ʼνοιξη του 1826 έλαβε την ονομασία     ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ . Στη συνέχεια λειτούργησε ως Ελληνικό Σχολείο, αργότερα το ισόγειό του έγινε  φυλακή.
Ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της  Σύγχρονης Ιστορίας μας  έλαβε χώρα σε αυτή την αίθουσα και   ήταν η δίκη των Οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη και Δημητρίου Πλαπούτα. 
Το ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ πλέον σήμερα διαμορφωμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού χρησιμεύει ως Συνεδριακός Χώρος και στο ισόγειό του λειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη. 
Λίγα λόγια για τον Σύνδεσμό μας
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Νομού Αργολίδας  είναι πολύ παλιός Σύνδεσμος. Ιδρύθηκε το 1959 με την Επωνυμία <<  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ  Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   >> από μία ομάδα  << 20 >>  είκοσι Αποστράτων της Βασιλικής Χωροφυλακής. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος  εκλεγείς Πρόεδρος του Συνδέσμου  ήταν ο ΠΑΦΥΛΙΑΣ Κων/νος  ο οποίος γεννήθηκε το έτος 1913 στο Περθώρι Αρκαδίας και απεβίωσε στις 26-4-2014 στο Ναύπλιο Ήταν ο μακροβιότερος Πρόεδρος(  11 χρόνια και δύο μήνες  ) .Στην κατοχή είχε διαφύγει στη Μέση Ανατολή και είχε λάβει μέρος στις μάχες του ΕΛ  ΑΛΑΜΕΙΝ του ΡΙΜΙΝΙ και ΡΟΥΒΥΚΟΝΑ. Επίσης αρκετά χρόνια διετέλεσαν ως Πρόεδροι οι :
Α)  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος 8 χρόνια και 7 μήνες και 
Β)  ΓΚΟΥΒΑΣ Νικόλαος 8 χρόνια
Το έτος 2003 ο Σύνδεσμός μας εντάχθηκε στην Π.Ο.Α.Σ.Α. και αργότερα τροποποιήθηκε το καταστατικό του και αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή της Επωνυμίας του στη σημερινή.
Ο Σύνδεσμός μας πρόσφερε και  συνεχίζει  να προσφέρει αξιόλογο έργο στην κοινωνία και σκοπός του είναι η συνεργασία με όλους τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΙΣ του τόπου. 
Ειδικότερα 
.Έχει συμπαρασταθεί και συμπαραστέκεται σε αναξιοπαθούντα άτομα, έχει προσφέρει οικονομική ενίσχυση στους πυρόπληκτους και έχει ενισχύσει οικονομικώς την προσπάθεια για την αγιογράφηση του Ιστορικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Μακρυγιάννη.
 Συμμετέχει σε όλες τις κοινωνικές, εθνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και   συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους εν ενεργεία και εν Αποστρατεία Αστυνομικούς     Και  συ παρίσταται ηθικά στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Επιπλέον για την περαιτέρω σύσφιξη των  σχέσεων των μελών του με την ευρύτερη κοινωνία πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις και συνεστιάσεις. 
 Έχει δημιουργήσει  στο γραφείο Μουσειακό χώρο με στολές   και άλλα αντικείμενα  των σωμάτων της πρώην   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ  και  πρώην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ και τον διακόσμησε με φωτογραφίες των μελών του  που   συμμετείχαν  σε διάφορες Πολεμικές Επιχειρήσεις. Συνεχίζεται  ο  εμπλουτισμός του με σκοπό να  δημιουργηθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας προθήκη προς έκθεση αυτών. Υλοποίησε ένα πάγιο αίτημα συναδέλφων της  πόλεως  του ʼργους την ίδρυση  και λειτουργία ξεχωριστού Γραφείου που στεγάζεται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του ʼΑργους. 
Λαμβάνει μέρος  σε Συνέδρια  Προσυνέδρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Π.Ο.Α.Σ.Α. με εκπροσώπους τον   Ομιλούντα    και     τον κ. ΠΑΠΠΑ Γρηγόριο οι οποίοι έχουν εκλεγεί με την ψήφο των μελών μας. 
Ενημερώνεται για τα συνταξιοδοτικά και οικονομικά θέματα που αφορούν τους Αποστράτους και σε συνεργασία με την ΠΟΑΣΑ , Νομικό Σύμβουλο και άλλους.
Παρακολουθεί δικαστικές  αποφάσεις την   ερμηνεία αυτών,  υποβάλλοντας όπου χρειαστεί  αιτήσεις και αγωγές. 
Παρακολουθεί την πρόοδο των μελών και των οικογενειών τους και απονέμει επαίνους σε όλους όσους έχουν διακριθεί. Εμπλουτίζει μόνιμα με διάφορα θέματα το δημοσιογραφικό υλικό της  Εφημερίδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. 
Σχεδιάζει και Πραγματοποιεί   εκδρομές και ταξίδια  στο Εσωτερικό και  Εξωτερικό  της χώρας. Ήδη πραγματοποίησε Ταξίδια  ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ  και  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ , ΡΟΥΜΑΝΙΑ )  και για το προσεχές Καλοκαίρι   προγραμματίζει Ταξίδι στην ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ , ΣΙΚΕΛΙΑ   και ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ. 
Διαθέτει σύγχρονους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές , Φωτοτυπικό Μηχάνημα , ΦΑΞ  και είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα  να   επικοινωνεί άμεσα και άριστα με τα μέλη  του και άλλους  Συνδέσμους της ΠΟΑΣΑ.
 Εδώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο και  όλο το Δ./Σ. της Ομοσπονδίας οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν  στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α,  την συμμετοχή μου ως μέλος στην Νεοιδρυθείσα  Επιτροπή κινητοποιήσεων εκδηλώσεων και εκδρομών . 
Δεσμεύομαι ότι θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο έργο της Επιτροπής.
                                  
       ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 



 Χαιρετισμός Προέδρου Π.Ο.Α.Σ.Α. υποστρατήγου ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου 




Κυρίες – Κύριοι

Σήμερα, σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο που πανανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η κοινωνική προσφορά βρίσκονται υπό αναστολή σε μία περίοδο που ο καθένας προσπαθεί μόνος του να σώσει ό,τι του έχει απομείνει, εμείς οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιούμε, στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου τη πρώτη πρωτεύουσα της ανεξάρτητης και ελεύθερης πατρίδας μας, την 1η Περιφερειακή συνδιάσκεψη των Ενώσεων , Συνδέσμων Νοτίου Ελλάδος. Θέλουμε μ’ αυτό τον τρόπο να δείξουμε αφενός μεν τη διάθεσή μας να παραμείνουμε ενωμένοι μπροστά στην επαπειλούμενη άλωση της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητάς μας από τις συνεχείς ανάλγητες κυβερνητικές επιλογές και να αγωνιστούμε προς τη κατεύθυνση της αναγέννησης της πατρίδας μας, αφετέρου δε να ανοίξουμε την Ομοσπονδία μας στις τοπικές κοινωνίες, να διορθώσουμε την εικόνα που έδωσαν οι κυβερνώντες ότι είμαστε διαφορετικοί , ως κάτοχοι  ειδικών μισθολογίων , τι ειρωνεία κι αυτό , να κατοχυρώσουμε τη θέση μας μέσα στον κοινωνικό ιστό (άλλωστε το δικαιούμαστε) αναδεικνύοντας τη διαχρονική προσφορά μας στην κοινωνία και να δηλώσουμε την αταλάντευτη απόφαση μας ότι θα αγωνιστούμε μαζικά και δυναμικά μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία για μια καλύτερη κοινωνία.
Στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει. Είναι ανάγκη να συστρατευτούμε όλοι προκειμένου να ανακτήσουμε τη τρωθείσα αξιοπρέπειά μας, να ανεβάσουμε το βιοτικό μας επίπεδο στη θέση που μας ανήκει , να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και να αποδείξουμε στους κυβερνώντες ότι με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους εκμεταλλεύτηκαν, ως έμποροι ελπίδας, την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε διαχρονικά στυλοβάτες της κοινωνικής συνοχής παραμένουμε ζωντανοί και ακμαίοι, αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού προκειμένου οι κυβερνώντες να καταλάβουν τα λάθη τους, να αλλάξουν ρότα και να πάψουν να εκτελούν αποφάσεις του διεθνούς οικονομικού κατεστημένου, που θέλει κράτη  έθνη οικονομικά υπόδουλα.
Είμαστε Έλληνες, έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες και έχουμε κατοχυρώσει στη παγκόσμια κοινή γνώμη το σεβασμό απέναντί μας.
Σε μας τους απόστρατους πέφτει μεγαλύτερη ευθύνη προκειμένου η ελληνική κοινωνία να παραμείνει ενωμένη και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε μάθει να προσφέρουμε αγόγγυστα, με περισσή και ανιδιοτελή – εθελούσια αγωνιστική διάθεση. Για το λόγο αυτό καλώ όλους μας σ’ ένα αγώνα δίχως αύριο, έναν αγώνα χωρίς προαπαιτούμενα και κομματικές ή άλλες παρωπίδες, έναν αγώνα που θα αναγκάσει τους κρατούντες σε αλλαγή πορείας, ενσκύπτοντας πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να τους επιβάλλουμε τη θέλησή μας, μια θέληση που συμβαδίζει με την αναγέννηση της πατρίδας μας και των Ελλήνων, που διατρανώνει ότι οι Έλληνες δεν υποκύπτουν σε ξενόφερτες οικονομικά αποφάσεις και που δίνει το μήνυμα της απόφασης του συνόλου του ελληνικού λαού ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, έχοντας ιστορία αγώνων για την ελευθερία και την δημοκρατία, έχει και τους ανθρώπους  πολίτες που ξέρουν να υπερασπίζονται αυτά τα ιδανικά.
Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Δεν πρέπει, με το πρόσχημα να σωθεί η Ελλάδα, να πεθάνουν οι Έλληνες.
Συνάδελφοι    απόστρατοι των Σ.Α. βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η μία πορεία, πορεία που συνδέεται με αδιαφορία, έλλειψη διάθεσης για προσφορά και αποχή, οδηγεί στην καταστροφή. Η άλλη πορεία, πορεία κοινή με την υπόλοιπη κοινωνία, πορεία αγώνα και θυσίας, οδηγεί στην αναγέννηση μας, στην ανάκτηση της τρωθείσας αξιοπρέπειάς  μας, στην νίκη μας.
Εμείς θα ακολουθήσουμε τη δεύτερη πορεία διότι θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης μιας διαδρομής που ο τερματισμός της θα σημάνει τη λύτρωση όλων μας.
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν γίνει πρωταγωνιστές της αναγέννησης ολάκερης της ΕΥΡΩΠΗΣ
Σας ευχαριστώ


 Χαιρετισμοί Επισήμων 


·         Ø    Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ Δημήτριος



         Ø    Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΓΚΙΟΛΑΣ Ιωάννης

·         Ø    Ο Βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Ιωάννης


·         Ø    Ο Βουλευτής Αργολίδας ΜΑΝΙΑΤΗΣ  Ιωάννης έστειλε επιστολή με τον χαιρετισμό του η οποία αναγνώστηκε .
·         Ø    Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Διαμαντής



·         Ø    Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας Θεόδωρος ΟΨΗΜΟΣ .


·         Ø    Ο Προέδρος της ΠΟΑΞΙΑ Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ .



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Αστυνομικών , χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας για την διοργάνωση της 1ης περιφερειακής συνδιάσκεψης των συνδέσμων και ενώσεων της Νοτίου Ελλάδας εδώ στο Ναύπλιο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νέου ελληνικού κράτους, μετά την επανάσταση του 1821 και την επιλογή του ως πρώτης πρωτεύουσας.

Ένα κράτος που συγκροτήθηκε υπό την επίβλεψη των τότε μεγάλων δυνάμεων και που δυστυχώς σχεδόν 200 χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα απογαλακτισθεί. Τα μνημόνια που μας επιβλήθηκαν μετά το 2010, αποτελούν την πιο οδυνηρή για το λαό μας επιβολή εν καιρώ ειρήνης. Δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε ποιος και πόσο έφταιξε, σίγουρα όμως δεν τα φάγαμε μαζί, για να αναφερθώ μόνο σε μια τοποθέτηση που ακούστηκε πολύ όταν ξέσπασε η κρίση και αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι ο Βασιλιάς ήταν γυμνός…

Θεσμοί κατέρρευσαν, κρατικές δομές βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής και αναφέρομαι φυσικά και στην Ελληνική Αστυνομία, η όποια όλοι γνωρίζουμε σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεται και χάριν του φιλοτίμου και των προσπαθειών ποίων εξακολουθεί να παράγει σημαντικό έργο. Τα πιο μεγάλα θύματα των θυσιών που έγιναν για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση δεν ήταν αυτοί που την προκάλεσαν, αλλά οι συνήθεις ύποπτοι, οι πιο αδύναμοι και φυσικά η τάξη των συνταξιούχων, μέρος της οποίας είστε κι εσείς, και μάλιστα οι πιο αδικημένοι από το σύνολο των συνταξιούχων μας.

 Η απαξίωση και ο ευτελισμός που υπέστησαν ειδικά οι ένστολοι συνταξιούχοι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δεν έχει προηγούμενο. Αντί το ελληνικό κράτος να στηρίξει αυτούς που υπηρέτησαν την πατρίδα σε συνθήκες καθημερινής μάχης με το έγκλημα και την ανομία, ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για την προσφορά τους, απεναντίας δεν δίστασε να ληστέψει τόσο τα αποθεματικά μας όσο και να περικόψει τις συντάξεις σε επίπεδα που πλέον συνιστούν ταπείνωση και προσβολή.
Και γνωρίζουμε όλοι μας ότι αυτό δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση ή ένα παράπονο ενός αδικημένου, αλλά εδώ υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που όχι μόνο επιβεβαιώνουν το άδικο που έχει συντελεστεί αλλά που τονίζουν ότι πρέπει να διορθωθεί αυτή η αδικία. Δηλαδή οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ένστολους.
 Και τι πράττει η σημερινή Κυβέρνηση; Αντί να συμμορφωθεί  με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ποιεί την νήσσαν, επικαλούμενη τη δημοσιονομική στενότητα και τα Μνημόνια. Όπως όμως γνωρίζετε, οι Ομοσπονδίες μας προσέφυγαν εκ νέου στην Επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ και η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη. Αναμένουμε δε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει και πάλι το χρέος της.
Εμείς ως συνδικάτο, έχουμε αρραγείς δεσμούς όλα αυτά τα χρόνια με τους απόστρατούς μας, και η σημερινή παρουσία μου και εδώ – και θα ‘θελα με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας – καταδεικνύει το ενδιαφέρον μας.    
ʼλλωστε σας θεωρούμε ενεργούς συναδέλφους διότι μέχρι πρότινος οι περισσότεροι ήσασταν και οργανικά μέλη των ενώσεών μας.  Είστε άνθρωποι με εξειδίκευση και υπηρεσιακές εμπειρίες τις οποίες δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν αξιοποιεί και γι’ αυτό υποστηρίζω ότι τέτοια στελέχη δεν πρέπει να αδρανοποιούνται ως απόμαχοι αλλά να αξιοποιούνται στο έπακρον προσφέροντας μέσα από τη ψήφιση ενός θεσμικού πλαισίου τις όποιες γνώσεις τους είτε στο αστυνομικό σώμα είτε σε άλλους τομείς στην κοινωνία.
Κλείνοντας το χαιρετισμό μου, δηλώνω ότι είναι δεδομένη η συμπόρευσή μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της συνδιάσκεψης και καλούς κοινούς αγώνες.



·         Ø    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας Γεώργιος Παπαθεοφάνης .


·         Ø    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας.



·         Ø    Η Γενική Γραμματέας  της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ Αργολίδας , Πυρονόμος Σωτηρία Βασιλάκου.



·         Ø    Ο Γ.Γ. Συντοντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ μας απέστειλε χαιρετισμό .

Παρουσίαση ομιλήτριας ΓΙΑΝΝΑΚΗ Ντώρας – Βιογραφικό 

από τον κ. ΠΑΠΠΑ Γρηγόριο Ταξίαρχο ε.α. μέλος του Δ.Σ 

Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Αργολίδας και εκπρόσωπο 

στην Π.Ο.Α.Σ.Α. 



Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.



Είναι μεγάλη μου τιμή, ως απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας να παρουσιάσω την  ομιλήτρια, η οποία διδάσκει στην εν λόγω Σχολή, της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των Συνδέσμων, Ενώσεων  Νοτίου Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κα Γιαννάκη θεοδώρα με θέμα « Νεολαία, βίαιος εξτρεμισμός και τρομοκρατία» 

Όπως όλοι γνωρίζουμε το θέμα που θα μας αναπτύξει η ομιλήτρια είναι όχι μόνο επίκαιρο αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

   Η κα  Γιαννάκη θεοδώρα είναι Πολιτικός Επιστήμονας και Εμπειρογνώμονας σε Θέματα Ασφάλειας και Δικαιοσύνης. Αρχικά σπούδασε Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και, στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία, στο αντικείμενο της Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, και σε Θέματα Ασφάλειας & Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο του Λιντς . 

  Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, 
καθώς και εμπειρογνώμονας – εθνικός εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Γνώσης για τη Νεολαία. 
   Από το 2009 συνεργάζεται σε τακτική βάση με μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως επιστημονικός συνεργάτης σε κοινοβουλευτικά θέματα και ως σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων σύμβουλος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο την μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας.
Επιπλέον, την περίοδο Μάρτιος 2015 – Μάρτιος 2016 υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α). Αυτό το διάστημα παρέχει τις υπηρεσίες της ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, συνεργάζεται με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας

Η κ. Γιαννάκη Θεοδώρα έχει λάβει μέρος, ως ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια, σε πληθώρα εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων με θέμα τη Νεολαία, την Ασφάλεια, την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
(με έμφαση στην εκπαίδευση προσωπικού με αστυνομικά καθήκοντα). 
Κατέχει τη θέση του Ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου, και είναι μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.
Κυρία Γιαννάκη παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο βήμα.

giannaki dora


Ομιλία
Κας Γιαννάκη Θεοδώρας Πολιτικού Επιστήμωνος και Εμπειρογνώμωνος Πολιτικών Ασφαλείας και Δικαιοσύνης Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγήτριας στη  Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.ΘΕΜΑ :  Νεολαία, βίαιος εξτρεμισμός και τρομοκρατία.
 Απονομή τιμητικών διακρίσεων:

Αποσπάσματα από την εισήγηση της κ. ΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, Πολιτικής Επιστήμονα – Εμπειρογνώμονα Πολιτικών Ασφάλειας & Δικαιοσύνης, στην 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων – Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α, Ναύπλιο 4-5 Νοεμβρίου 2017, με θέμα «Νεολαία, Βίαιος Εξτρεμισμός και Τρομοκρατία»

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην σκιά ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Δύση. Και αναφέρομαι, φυσικά, στην πρόσφατη επίθεση στη Νέα Υόρκη, όπου με όπλο ένα φορτηγό εναντίον ποδηλατών και πεζών, ο ισλαμιστής Sayfullo Saipov, σκότωσε οκτώ άτομα και τραυμάτισε άλλα δώδεκα. Τέτοιου είδους επιθέσεις με οχήματα εναντίον ενός πλήθους έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αρκετές και στην Ευρώπη, με πιο εμβληματική ίσως περίπτωση το χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, τον Ιούλιο του 2016, το οποίο είχε ως συνέπεια 86 νεκρούς και 458 τραυματίες. Μολονότι, οι επιθέσεις με οχήματα φαίνεται να αποτελούν μια «νέα μόδα» στον τρόπο δράσης των τρομοκρατών, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια παλιά μέθοδο γνωστή στους τρομοκρατικούς κύκλους ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι τρομοκράτες την προτιμούν, αφενός διότι απαιτεί ελάχιστη επιχειρησιακή εμπειρία και προετοιμασία σε σύγκριση με άλλους τρόπους δράσης και, αφετέρου διότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων (τραυματιών ή και νεκρών). 
Χωρίς αμφιβολία, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πύκνωση των τζιχαντιστικών επιθέσεων σε δυτικές χώρες, γεγονός το οποίο καθιστά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της θρησκευτικά υποκινούμενης τρομοκρατίας ως μια από τις κεντρικές προτεραιότητες στην πολιτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του υπόλοιπου δυτικού κόσμου. Και πώς να μην ανησυχούν οι υπηρεσίες ασφάλειας, σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, όταν τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός ευρωπαίων πολιτών, περίπου 5.000 με 6.000, έχει ενταχθεί στους κόλπους των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους;  Ειδικότερα, σύμφωνα με διάφορες αναλύσεις, ο αριθμός των ξένων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ υπολογίζεται μεταξύ 27.000 και 31.000 άτομα, εκ των οποίων οι περίπου 5.000 με 6.000 προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως από την Γαλλία, την Γερμανία και την Βρετανία (με το Βέλγιο, ωστόσο, να αποτελεί την ευρωπαϊκή χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ξένων μαχητών αναλογικά με τον πληθυσμό του). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι υπηρεσίες ασφάλειας έχουν να αντιμετωπίσουν σειρά σοβαρότατων προκλήσεων, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοούμε και τον φόβο του κοινού για την τρομοκρατία που αν γιγαντωθεί μπορεί να έχει σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις. 
Θα ήθελα τώρα να σταθώ ειδικά σε τέσσερις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες ασφάλειας, αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες: Πρώτον, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αρκετοί από τους ευρωπαίους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται σήμερα σε διαδικασία επιστροφής από τα μέτωπα των συγκρούσεων. Το γεγονός αυτό αυξάνει δραματικά το επίπεδο απειλής για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών, μιας και τα άτομα αυτά είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχουν στην διοργάνωση και διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων εντός του ευρωπαϊκού χώρου.  
Δεύτερον, ένα άλλο ζήτημα-πρόκληση είναι ο κίνδυνος ριζοσπαστικοποίησης των μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι λόγω της ευάλωτης θέσης στην οποία βρίσκονται ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο στρατολόγησης των ισλαμιστών εξτρεμιστών. Χρειάζεται αυξημένη εγρήγορση, ιδίως σε χώρους που μπορεί να αποτελέσουν πρόσφορο περιβάλλον ριζοσπαστικοποίησης, όπως είναι για παράδειγμα οι μαζικοί χώροι φιλοξενίας και οι χώροι άσκησης λατρείας. Όμως, ακόμη μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες που ζουν στην Ευρώπη, καθώς και στους Ευρωπαίους που αλλάζουν θρησκεία και ασπάζονται το Ισλάμ, μιας και απ’ ότι φαίνεται αποτελούν την βασική πηγή στρατολόγησης των τζιχαντιστών. Να προσέξουμε ωστόσο τον τρόπο χειρισμού αυτών των πληθυσμών διότι τακτικές στοχοποίησης και στιγματισμού μπορεί να έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά τα οποία επιδιώκουμε. 
Τρίτον, ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω αφορά στην περίπτωση των πράξεων αυτεπιχειρούμενης τρομοκρατίας από μεμονωμένους δράστες, στο φαινόμενο δηλαδή των «μοναχικών λύκων». Κι αυτό διότι αυτή η μορφή ριζοσπαστικοποίησης (ή αυτο-ριζοσπαστικοποίησης) παρουσιάζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Την τελευταία δεκαετία καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των περιστατικών αυτεπιχειρούμενης δράσης στον δυτικό κόσμο, τα οποία συνδέονται άμεσα με τη τζιχαντιστική τρομοκρατία, αλλά και με άλλες μορφές εξτρεμισμού. Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ειρήνης, η πλειοψηφία των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Δύση δεν πραγματοποιείται από καλά οργανωμένες διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες, αλλά από μοναχικούς λύκους ή πολύ μικρές ομάδες των 2-3 ατόμων. Αυτό που είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε εδώ είναι ότι οι περιπτώσεις αυτεπιχειρούμενης τρομοκρατίας κάθε άλλο παρά μοναχικές και απομονωμένες είναι, μιας και οι δράστες, συνομιλούν, δικτυώνονται και επικοινωνούν με ομοίους τους μέσω του Διαδικτύου. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι οι αδελφοί Tsarnaev, οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013, είχαν έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ επιπλέον βρήκαν οδηγίες κατασκευής των βομβών που χρησιμοποίησαν σε παλαιότερα online τεύχη του τζιχαντιστικού περιοδικού Inspire. Αλλά και ο δράστης της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη, ο Saipov που αναφέραμε στην αρχή, φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από προπαγανδιστικά βίντεο του ISIS στο διαδίκτυο · είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης βρήκε στο φορτηγάκι του δράστη περίπου  90 βίντεο του ISIS στα οποία υπήρχαν σκηνές με εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς, αλλά και οδηγίες για το πως να κατασκευάσει κανείς βόμβα.  Συνεπώς, θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω ο ρόλος του Διαδικτύου ως υποστηρικτικού περιβάλλοντος στην ριζοσπαστικοποίηση. 
Τέλος, μια τέταρτη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνον οι φορείς ασφάλειας αλλά και οι κοινωνίες μας συνολικά είναι η σύνδεση της ριζοσπαστικοποίησης με τη νεολαία. Παρότι δεν υπάρχει ένα σταθερό κοινωνικοδημογραφικό προφίλ για τα άτομα που ριζοσπαστικοποιούνται, μιας και τα χαρακτηριστικά τους ποικίλουν ως προς το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο της εκπαίδευσης, τα επαγγελματικά προσόντα, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, κλπ., εντούτοις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι νέοι κατέχουν την πρώτη θέση στην δεξαμενή των ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων. Όπως έχει υποστηριχθεί από πολλούς μελετητές, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στη Δύση είναι νέοι και άντρες, των οποίων η ηλικία κυμαίνεται από τα μέσα της εφηβείας έως τα μέσα της τρίτης δεκαετίας. Αν ανατρέξει κανείς στην ειδησεογραφία του τελευταίου έτους και αναζητήσει τις ηλικίες των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη και την Αμερική θα διαπιστώσει ότι σχεδόν όλοι είναι κάτω των 30 ετών. Σε ότι αφορά το θέμα της ηλικίας πάντως, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο ιδιαίτερα ανησυχητικό που πρέπει να αναφερθεί, και αφορά στο γεγονός ότι τόσο o ISIS, όσο και η Boko Haram στρατολογούν πλέον και παιδιά, ακόμη και ηλικίας 9 και 10 ετών. Ανησυχητικό είναι, επίσης, και το γεγονός ότι στην περίπτωση της Ισλαμιστικής τρομοκρατίας καταγράφεται μια σημαντική αύξηση της συμμετοχής των νέων γυναικών σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ επιπλέον αναβαθμίζεται και ο ρόλος τους που από υποστηρικτικός όπως ήταν παλαιότερα γίνεται πλέον περισσότερο επιχειρησιακός.  

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 

I.    Ο κ. Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Υποστράτηγος ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος κάλεσε τους   Προέδρο της ΠΟΑΞΙΑ Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ και την  Γενική Γραμματέα  της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ Αργολίδας Πυρονόμο Σωτηρία Βασιλάκου

όπως επιδώσουν όλοι μαζί απόστρατοι και εν ενεργεία την τιμητική πλακέτα στον  Αρωγό της  ανωτέρω Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Δήμαρχο    Ναυπλιέων  κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ Δημήτριο .




II.    Στην Ομιλήτρια Κα ΓΙΑΝΝΑΚΗ Θεοδώρα  το μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας και εκπρόσωπος στην Π.Ο.Α.Σ.Α. ταξίαρχος ε.α. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος 




III.    Στον Διοικητή του Τ.Α. Ναυπλίου  Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας Ταξίαρχος ε.α. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης .  


IV.    Στον Διοικητή του Τ.Α. ʼργους Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας Ανθυπαστυνόμος ε.α. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ .

Ο Πρόεδρος  κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας με συγκίνηση είπε ότι η στιγμή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτόν καθότι στην Ασφάλεια ΄Αργους υπηρέτησε 12 χρόνια με πολλές επιτυχίες και σήμερα από την θέση που έχει να βραβεύει  τον Διοικητή της Υπηρεσίας αυτής, ευχήθηκε στον σημερινό Διοικητή όπως συνεχίσει  τις επιτυχίες  που σκοπό έχουν την ασφάλεια της κοινωνίας.



V.    Στον Προϊστάμενο του Γραφείου Ε.Ε. της Δ.Α. Αργολίδος η Ταμίας του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας Ανθυπαστυνόμος ε.α. ΛΙΤΣΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ Παναγούλα.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ε. ευχαρίστησε τον παρευρισκόμενο κ. ΤΟΥΖΟ Κων/νο αντιστράτηγο ε.α. ο οποίος τον πρότεινε στη θέση αυτή όταν  ιδρύθηκε το γραφείο  το 1990.



VI.    Στον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας κ. ΠΟΥΠΟΥΖΑ Παναγιώτη , διατελέσαντα Α.Δ. Αργολίδος  ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α.  και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Ν.  Αχαΐας Ανθυπαστυνόμος ΒΟΡΓΙΑΣ Κωνσταντίνος  

VII.    Στον Ανθυπομοίραρχο ε.α. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο  ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Υποστράτηγος ε.α. ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος .Το αναμνηστικό παρέλαβε η κόρη του .



VIII.    Στον Ανθυπασπιστή Χωροφυλακής ε.α. ΜΟΥΓΙΑΚΑΚΟ Πέτρο η Ειδική Γραμματέας Γ του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας  Ανθυπαστυνόμος ε.α. ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη    . Το αναμνηστικό παρέλαβε ο υιός του.



Την  Κήρυξη έναρξης των εργασιών της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης έκανε ο κ. Δήμαρχος Ναυπλίου κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ Δημήτριος. 



VIDEO    Της Εκδήλωσης..        Πατήστε εδώ :



2η Ημέρα 5-11-2017 της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των Συνδέσμων - Ενώσεων Ν.Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. 










Οι εργασίες της 2ης ημέρας πραγματοποιήθηκαν κατά  τις ώρες 09:00 – 13:00 στην αίθουσα << ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ >>Πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

Η Έναρξη των Εργασιών έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. Υποστρατήγου ε.α ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΎΛΟΥ Ευάγγελου , στο πάνελ παρισταμένου του Γ.Γ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντιστράτηγου ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα ο οποίος κράτησε τα Πρακτικά της συνεδριάσεως   και του Προέδρου  Συνδέσμου  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν Αργολίδας Ανθυπαστυνόμου ε.α. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ .Ο κ. Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α.  αναφέρθηκε στα εξής ,  επιγραμματικά


•    Στις δραστηριότητες της Π.Ο.Α.Σ.Α. .
•    Την ανάγκη απόκτησης στέγης της Π.Ο.Α.Σ.Α και τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας . Σε αρνητική περίπτωση είναι αναγκαία η αγορά γραφείων για την λειτουργία αυτής . 
•    Στην Οικονομική αυτοτέλεια των Συνδέσμων – Ενώσεων και της Π.Ο.Α.Σ.Α. 
•    Στην Ενότητα των Συνδέσμων - Ενώσεων .
•    Στην Διέυρυνση των Συνδέσμων – Ενώσεων με την εγγραφή και νέων απόστρατων ως μέλη τους .
•    Στον Σχεδιασμό των αγώνων μας . 

Προτάσεις – εισηγήσεις εκπροσώπων Συνδέσμων – Ενώσεων σύμφωνα με τον κατάλογο επιθυμούντων ομιλητών που έχει καταρτιστεί . Ως ακολούθως :




1.    Ο κ. ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ Απόστολος Συνταγματάρχης ε.α.(ΤΧ) ο οποίος

I.    Ως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων  ΑΞ.Ι.Α. παρουσίασε τις δραστηριότητες του Συλλόγου και τα αποτελέσματα των συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων και Ταμείων καθώς και τους αγώνες του Συλλόγου ΑΞΙ.Ι.Α.
II.    Παρουσίασε των Επανυπολογισμότων  συντάξεων σύμφωνα με τον Ν. 4387/2016 και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτόν . Περισσότερα 

2.    Ο Β΄Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. και Προεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής – Ελληνικής Αστυνομίας Ν Αχαΐας ΒΟΡΓΙΑΣ Κ. .


3.    Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Αποστράτων Ε.Κ.Α.Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θ. . 
4.    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Αγρινίου ΤΣΟΥΝΗΣ Δημήτριος  . 


5.    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.  Ν ʼΑρτας  , περιοχών Φιλιππιάδας Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας κ. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Αναστάσιος .


6.    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αρκαδίας κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης 
7.    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.  Ν. Λακωνίας κ. ΛΙΑΣΚΟΣ Παναγιώτης 

8.    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.  Μεσσηνίας  κ. ΔΟΥΜΕΤΖΙΑΝΟΣ Γρηγόριος . 


9.     Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.  
10.    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. κ. ΜΕΛΙΣΤΑΣ Σπυρίδων 


11.    Ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Ν. 



12.    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Φθιώτιδας  κ. ΚΑΤΣΑΜΑΣ Ν.
13.    Το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. και Επίτιμος Πρόεδρος της  Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας << Η Αγία Ειρήνη >>  κ. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης 



14.    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας << Η Αγία Ειρήνη >> . ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος . 





15.    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.  Λευκάδος ΣΤΕΡΓΙΟΥ Παναγιώτης 






Με την έναρξη του Β μέρους Στο σημείο αυτό λόγω αποχωρήσεως του Προεδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α.   την προεδρία των εργασιών ανέλαβε ο Α΄ Αντιπροεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Υποστράτηγος ε.α. ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος . 




Απαντήσεις – διευκρινήσεις επί των τεθέντων θεμάτων      και ανάπτυξη θεματικής κατά λόγο αρμοδιότητος:



i.    'Αρθρα 12 και 102 Ν. 4387/2016 εισηγητής Α’ Αντιπρόεδρος ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος.



ii.    Οργανωτικά θέματα Π.Ο.Α.Σ.Α. - Συνδέσμων – Ενώσεων ο Γενικός Γραμματέας ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς.


iii.    Ταμεία ( Μ.Τ.Σ. – ΤΕΑΠΑΣΑ – ΕΤΕΑΕΠ) και Εφημερίδα ΦΩΝΗ  εισηγητής κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ επίτημος Υπαρχηγός μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Α.Σ.Α. και Μ.Τ.Σ.



iv.    Ν. 4387/2016 και  Ν. 4472/2017 – Δικαστικές διεκδικήσεις, εισηγητής Νομικός Σύμβουλος Π.Ο.Α.Σ.Α. και μέλος Δ.Σ. δικηγόρος ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας.


v.    ΝΙΜΤΣ εισηγητής ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.Α.Σ.Α. και μέλος του Δ.Σ. του ΝΙΜΤΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος.




Ψήφισμα της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των Συνδέσμων - Ενώσεων Ν. Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. 05-11-2017

                                                                         Ναύπλιο, 5 Νοεμβρίου 2017.      
Ναύπλιο,  σήμερα την 5η  Νοεμβρίου   του έτους 2017, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 13.00΄, τα μέλη της 1ης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των Συνδέσμων-Ενώσεων Νοτίου Ελλάδας  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Συνεδρίου, τη διεξαγωγή συζήτησης και ανταλλαγή απόψεων,                          Ο μ ο φ ώ ν ω ς
Αποφάσισαν και ενέκριναν το περιεχόμενο του παρόντος ψηφίσματος, το οποίο έχει ως εξής:
 1.        Αποτίουν  φόρο τιμής, στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας  που θυσιάσθηκαν στο βωμό του καθήκοντος στον αγώνα τους για την  προστασία των έννομων αγαθών  στην κοινωνία και την Πατρίδα μας  και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους προς τους συγγενείς και τους συναδέλφους τους.
2.         Συγχαίρουν την Ελληνική Αστυνομία, με  την ευκαιρία της καθόλα επιτυχημένης επιχείρησης για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία κ. Μιχαήλ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ, τόσο στο πρόσωπο του  Αρχηγού του Σώματος, όσο  και σε όλα τα στελέχη, που οργάνωσαν, σχεδίασαν, διηύθυναν και έφεραν εις πέρας μία τόσο πολυσχιδή και δύσκολη υπόθεση.
3.         Συγχαίρουν το Πυροσβεστικό Σώμα για την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πράγμα το οποίο δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας τόσο στους Έλληνες πολίτες, όσο και στα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας.
4.         Συγχαίρουν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τόσο για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας όσο και για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του έντονου προσφυγικού προβλήματος. Είναι υποχρέωσή μας η τιμή αυτή στους «αφανείς ήρωες του Αιγαίου».
5.         Ανησυχούν για τη συνεχώς επιδεινούμενη   κρίση, στη Χώρα μας, την εκτεταμένη  ανεργία, τη μεγαλύτερη αναγκαστική «μετανάστευση» των νέων από τη χώρα τους, την επιβολή νέων επώδυνων ισοπεδωτικών πολιτικών που οδηγούν συνεχώς ανθρώπους στο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο,  το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, ανομίας και ατιμωρησίας, την αποσάθρωση της κοινωνικής ασφάλισης,  τη μεγάλη κρίση θεσμών και αξιών.
6.         Αποδοκιμάζουν τις ασκούμενες  πολιτικές που ούτε και τώρα στην ύστατη ώρα, δεν συγκρούονται με το λαϊκισμό, το πελατειακό σύστημα, τις συντεχνίες, τα κατεστημένα συμφέροντα και κάθε μορφή διαφθοράς, αδιαφάνειας και παρασιτισμού, που προστατεύουν τους ισχυρούς εις βάρος των αδυνάτων, που διατηρούν ακόμα προνόμια και ασυλίες. 
7.         Εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις επαναλαμβανόμενες  άδικες και ασύμμετρες περικοπές στις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στην ενέργεια και αποστρατεία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εργασίας τους και το μέγεθος της προσφοράς τους. 
8.         Αντιδρούν στις επαχθείς ρυθμίσεις του Ν.4387/16 σε συνδυασμό με αυτές του Ν.4472/17, γιατί είναι οι δυσμενέστερες που έχουν νομοθετηθεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά καταργούνται για πρώτη φορά οι στρατιωτικές συντάξεις και αποδεσμεύονται οι συντάξεις από το προσωπικό στην ενέργεια, ενώ ο  επανυπολογισμός των συντάξεων και  οι νέες περικοπές (από το 2019) που εισάγονται με το Ν.4472/17(ύψους έως 18% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις), καθώς και η φορολογική αφαίμαξη με τη δραματική μείωση του αφορολογήτου εισοδήματος, θα προκαλέσουν «μαζική» φτωχοποίηση, η δε «αήθους» έμπνευσης   «προσωπική διαφορά» του Ν.4387/16, θα εξαφανιστεί.
9.         Εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί η κυβέρνηση ηθελημένα αγνοεί ότι τα μειωμένα  ποσοστά  αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης (Ν.4387/16), πλήττουν κυρίως τα ανωτέρω στελέχη, τα οποία  κρίνονται κάθε έτος και δεν αποχωρούν από την υπηρεσία τους «οικεία βουλήσει» και αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο ασφαλιστικό χρόνο. 
10.       Απαιτούν άρση των αδικιών, άμεση εφαρμογή των αποφάσεων  του Σ τ Ε και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επαναφορά των αποδοχών και συντάξεων του Ν.4093/12, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση με το Ν. 4337/15 και επανασύνδεση των συντάξεων με τις αποδοχές των στελεχών στην ενέργεια των Ενόπλων Δυνάμεων  και Σωμάτων  Ασφαλείας. 
11.       Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016, που αφορά στις Συντάξεις Χηρείας. Ειδικότερα να νομοθετήσει για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών σύζυγος.
12.       Ζητούν τη  διακοπή από την ενιαία σύνταξη των  συνταξιούχων στελεχών των Σωμ. Ασφαλείας της παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της επιπλέον Εισφοράς άρθ.2 παρ.14 εδάφ. α Ν. 4002/2011 από 10-2-2017, ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’ αριθ. 244/2017 Αποφάσεως της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και την αναδρομική επιστροφή όλων των αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων ποσών υπέρ Ε.Α.Σ. από την  ημερομηνία της 10-2-17.
13.       Συστρατεύουν όλες τις δυνάμεις τους, για αυτόνομη λειτουργία και οικονομική αυτοτέλεια του βιώσιμου ασφαλιστικού τους Φορέα ΤΕΑΠΑΣΑ, με την επαναφορά και αποκατάσταση των αποθεματικών στα μεγέθη του έτους 2012 και τη διατήρηση του συνόλου της περιουσίας των επικουρικών και προνοιακών τομέων ασφάλισης των μετόχων και μερισματούχων των Σωμάτων Ασφαλείας.
14.       Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, για την καταφανή αναντιστοιχία εκπροσώπησης των αποστράτων  αστυνομικών και συνταξιούχων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας στο νέο ασφαλιστικό φορέα του Ενιαίου  Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.), για τη μη θεσμοθέτηση αυτόνομης   Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ με θέματα μόνο των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και τη συνεχιζόμενη μη αναλογική εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ.  του Μετοχικού  Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.).
15.       Επιδιώκουν σταθερά τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων νοσηλείας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην ενέργεια και αποστρατεία, στο ΝΙ.ΜΤΣ .
16.        Στηρίζουν ανεπιφύλακτα, τις προσπάθειες των  Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Διοικητικών Συμβουλίων του ΤΕΑΠΑΣΑ και των συνδικαλιστικών ενώσεων των στελεχών των Σ.Α. στην  ενέργεια που έχουν κοινό τόπο τη βελτίωση του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου και της οικονομικής θέσης των αποστράτων  και εν ενεργεία στελεχών, καθώς και τη δημιουργία ενιαίου κλάδου υγείας, σταδιακά για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού. 
17.        Δηλώνουν απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή τους, στους εν ενεργεία συναδέλφους τους, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους όρους τάξεως, ασφαλείας και κοινωνικής γαλήνης, στους πολίτες. 
18.       Δηλώνουν όλοι οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, σε αρραγή ενότητα και ομοψυχία με τους εν ενεργεία συναδέλφους, ότι θα σταθούν όρθιοι μπροστά σε ένα παρακμιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την τραγική διάψευση  κάθε προσδοκίας, που καλλιεργήθηκε από «μηχανής Θεούς» και δοκησίσοφους «μάγους» της πολιτικής, χωρίς να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα, μέχρι η δικαιοσύνη να γίνει πράξη, γιατί πάνω από όλα θέλουν την Πατρίδα τους περήφανη μαζί με το λαό της. 
19.          Τέλος εξουσιοδοτούν το Προεδρείο του Συνεδρίου να υποβάλει το παρόν προς όλους τους αρμόδιους φορείς. 


Τελευταίος χαιρετισμός Προέδρου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας όπου κλείνει η 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων - Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. στην 1η ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ. 


Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους Συνέδρους που συμμετείχαν και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι, καλό χειμώνα και να συναντηθούν και πάλι στο Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α. του 2018.



 Το πρόγραμμα για τις συζύγους των Συνέδρων ήταν η μετακίνησή τους στο Φρούριο " ΠΑΛΑΜΗΔΙ " όπου κατασκευάστηκε το 1687. 

Μέσα στο Παλαμήδι είναι το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα   στις 30 Νοεμβρίου, εορτή του  αγίου συμπίπτει με την επέτειο της απελευθερώσεως του Παλαμηδίου και της πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους.
Επειδή όμως τυχαίνει η εορτή να πέφτει καθημερινή η δοξολογία τελείται την τελευταία Κυριακή του μήνα Νοεμβρίου.


Το Παλαμήδι χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1916 ως φυλακές, και συγκεκριμένα ο προμαχώνας Μιλτιάδης για τους ισοβίτες ή θανατοποινίτες κατάδικους και οι λεγόμενες φυλακές του «Αγιαντρέα» ή «Κατάστημα» γιʼ αυτούς που είχαν ελαφρότερες ποινές. Ένα μικρό πλάτωμα, το γνωστό ως «Αλωνάκι» χρησίμευε ως τόπος εκτελέσεων, ενώ οι δήμιοι, πρώην θανατοποινίτες,κατοικούσαν στο επιθαλάσσιο φρούριο, το Μπούρτζι. (Πληροφορίες εκ http://www.newsbomb.gr)



ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 










Με την ολοκλήρωση της αναφερόμενης εκδήλωσης όπου οι διεργασίες της τελείωσαν θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία. 

Οι εντυπώσεις - κριτικές που δεχόμαστε των Συνέδρων, των Προσκεκλημένων και  Πανελλαδικά δεν έχουν λόγια να μας εκφράσουν τα συγχαρητήρια για την επιτυχή διοργάνωση. 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας " Ο Αγιος Νικόλαος " θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν - παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς :

κ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟ Ιωάννη ( Επεξεργασία Κρεάτων ) στο ΄Αργος,   
κ. ΦΡΑΓΚΟ Δημήτριο ( Οινοποιό ) στο Μαλαντρένι  Αργολίδας, 
 το Τουριστικό Γραφείο  Zafiris tours,
Τον ιδιοκτήτη της Εταιρείας με το Τρενάκιhttp://www.nafpliocitytour.gr/tours )  οι οποίοι συνέβαλαν με τις προσφορές τους στην επιτυχία της Συνδιάσκεψης.

Τον Συντονιστή κ. ΔΑΚΟΓΛΟΥ Πολύδωρα ο οποίος με άψογο τρόπο συντόνισε την Συνδιάσκεψη και με την ευφράδεια του λόγου και τον σχολιασμό του έδωσε μία άλλη όψη στην όλη εκδήλωση που σε κάποια σημεία να δημιουργήσει την συγκίνηση. 

Τελειώνοντας  ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ Δημήτριο ο οποίος ήταν από την πρώτη  στιγμή ένθερμος υποστηρικτής προκειμένου πραγματοποιηθεί στην πόλη μας η Συνδιάσκεψη όπου με τα λεγόμενά του μας έδωσε την ώθηση να  την προγραμματίσουμε  να την υλοποιήσουμε που στην συνέχεια συνέβαλε να πραγματοποιηθεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.


Η εκδήλωση αυτή έκανε την  κοινωνία της Αργολίδας και γενικότερα να μιλούν για τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας ανεβάζοντας έτσι το γόητρο.  



Φωτογραφίες - αρκετά κείμενα από την σελίδα της Π.Ο.Α.Σ.Α. , http://enaxia.gr © Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου