ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σύνδεσμος Αποστ.Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας στην Εορτή της Πυροσβεστικής του Ναυπλίου που τίμησε τους προστάτες της Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. |  |  | 
ΒLOGGER : Στην Εορτή της που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ. Συνταξιούχοι του Σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μέλη του Συνδέσμου. 

Η Πυροσβεστική του Ναυπλίου τίμησε τους προστάτες της αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω



Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους Προστάτες της, Τρείς Παίδες εν Καμίνω. Στο Ναύπλιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους τρεις αγίους με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη.

Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Το παρών έδωσαν ο διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλειος Αλεξόπουλος, αξιωματικοί και πυροσβέστες της Π.Υ Ναυπλίου καθώς και συνταξιούχοι του σώματος.

Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.


To Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ. Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Στη θεία λειτουργία παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ. Μανιάτης , ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας του Λιμενικού κα.

ΠΗΓΗ : "   http://www.argolikeseidhseis.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου