ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας πραγματοποίησε Θρησκευτική Εκδρομή

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας την 23-3-2018 πραγματοποίησε Θρησκευτική Εκδρομή στην Ιερά Μονή Καλαμίου Αργολίδας, ημέρα του Ακάθιστου ΄Υμνου.


Κάθε χρόνο στον πρόγραμμά του ο Σύνδεσμος τέτοια ημέρα πραγματοποιεί εκδρομές σε διάφορες εκκλησίες προς εκκλησιασμό των μελών του. 
Η συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτή την εκδρομή ήταν ικανοποιητική.




Ο Ακάθιστος ΄Υμνος είναι συνδεδεμένος με την εκκλήσιαστική ζωή αλλά και με την Εθνική Πορεία του Ελληνισμού. Η Ιστορία σε πολλά σημεία αναφέρει για το πρόσωπο της  Υπεραγίας Θεοτόκου την  " Υπερμάχο Στρατηγό " που παρουσιαζόταν στους πολεμιστές δίνοντας δύναμη.  Τον ύμνο έψαλλαν ως ευχαριστήριο ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό στο Βυζαντινό Κράτος. 


.Οι ψαλμοί, τα πολυτίκια και οι ευχές  που έψαλλαν οι μοναχές της Ιεράς μονής για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου έχουν θεολογικό βάθος, κομψότητα λόγου και μουσικό κάλος. 


΄Ηταν πραγματικά μία αγαλλίαση κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Ακάθιστου ΄Υμνου που όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή αυτή αισθάνθηκαν. 



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ευχήθηκε στα μέλη - συζύγους και τους φίλους που συμμετείχαν στην θρησκευτική εκδρομή καλή υπόλοιπη σαρακοστή και Καλό Πάσχα με υγεία στις οικογένειές τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου