ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Για αυτές τις παραβάσεις αφαιρούνται πινακίδες και δίπλωμα!



Για αυτές τις παραβάσεις αφαιρούνται πινακίδες και δίπλωμα!


    Δείτε ποιες είναι οι 6+1 παραβάσεις για τις οποίες η Τροχαία μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και διπλώματος.
    Σε ισχύ ήδη από τις 
30 Μαρτίου έχει τεθεί ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που προβλέπει την αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας, ανάλογα με το αν η παράβαση κατατάσσεται σε κάποια κατηγορία: που θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των χρηστών του οδικού δικτύου, αφορά την προστασία και μέριμνα των ατόμων με αναπηρία και την πρόληψη πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
    Οι παραβάσεις για τις οποίες προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για δύο μήνες είναι:


        Όταν οι επιβάτες δεν ακολουθούν τους κανόνες για την χρήση της ζώνης ασφαλείας ή κράνους.
        Σε περίπτωση που οι οδηγοί χρησιμοποιούν το κινητό τους εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς αυτό να είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.
        Όταν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή προστασία μεταφοράς παιδιών με την χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης.
        Όταν τα οχήματα παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης των ΑΜΕΑ ή σταθμεύουν σε θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία.
        Σε περίπτωση που κάποιος οδηγός χρησιμοποιήσει την Λωρίδα Έκτακτής Ανάγκης (ΛΕΑ) για να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα (παρ. 9 του άρθρου 29 στον ΚΟΚ).
        Όταν οι οδηγοί βαρέων οχημάτων κινούνται συνεχώς στην αριστερή λωρίδα ή την τη χρησιμοποιούν για προσπέραση και αιφνιδιάζουν τους κινούμενους σε αυτήν.
        Σε περίπτωση που οι οδηγοί πετούν από το αυτοκίνητο αντικείμενα ή ουσίες που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
    Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μια από τις παραπάνω παραβάσεις σε έναν οδηγό και δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες τότε η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης πρέπει να επανεξεταστεί για να την ξαναπάρει.
   
Υπενθυμίζεται ότι οι τα πρόστιμα για τις παραβάσεις έχουν ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες. Για παραβάσεις χαμηλής επικινδυνότητας το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 100 ευρώ, τα πρόστιμα για παραβάσεις μεσαίας επικινδυνότητας ξεκινούν από 101 και φτάνουν τα 300 ευρώ, ενώ για τις παραβάσεις υψηλής επικινδυνότητας τα πρόστιμα ξεκινούν από 301 και φτάνουν τα 600 ευρώ.

ΠΗΓΗ : "  https://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου