ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Δημιουργία - Διατήρηση Σχέσεων - Φιλίας απλών ανθρώπων

Η φιλία και η σχέση των απλών ανθρώπων είναι κάτι το σημαντικό αλλά και αναπόσπαστο μέρος της ζωής.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι το εύκολο. 
Η διατήρηση της φιλίας είναι δύσκολη υπόθεση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Για να δημιουργηθεί  σχέση η φιλία - διατήρηση πρέπει να υπολογίσουμε τις επικοινωνιακές δεξιότητες και τις κοινωνικές καταστάσεις της κοινωνίας ως επίσης το κατά πόσο  είναι ντροπαλό κάποιο άτομο που αυτό το εμποδίζει να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου δημιουργηθεί μία απλή σχέση  η φιλία.
Για να μάθουν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι ας παραδειγματιστούν κοιτάζοντας πως κινούνται άλλοι άνθρωποι που αυτοί ποιο εύκολα δημιουργούν σχέσεις - φιλίες όπου σημεία και αφορμές είναι κοινωνικές ομάδες με διάφορες ασχολίες ( Σύλλογοι χορών, Γυμναστήρια κ.λ.π). 
Θα πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα λαμβάνοντας υπ΄όψιν κάποιους παράγοντες




Η συμπεριφορά,η ηθικότητα η διάθεση χρόνου και αφού γίνουν κάποια βήματα με ιδιαίτερη προσοχή. 
Ακούγοντας και αποφεύγοντας τα άσχημα του χαρακτήρα μας και παίρνοντας τα θετικά από τους συνομιλητές.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε να δίνουμε στον άλλο τα χαρακτηριστικά μας,  το γέλιο και και γενικά την καλή μας διάθεση.
΄Οπως προαναφέρθηκε προηγουμένως για την διατήρηση των σχέσεων - φιλίας όπου χρειάζεται ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να υπολογίσουμε ακόμα κάποια πράγματα.
Ο καθένας μας μπορεί να έχει κάποια προσωπικά στάνταρ προκειμένου διατηρεί την σχέση -  φιλία αυτά όμως δεν είναι δυνατόν  να είναι τα ίδια και τα άλλα άτομα να έχουν διαφορετικά.




Κάποια κοινά όμως που πρέπει να ληφθούν υπ΄όψιν για να διατηρήσουμε τις σχέσεις - φιλίες είναι:  όπως χρόνο - υπομονή - εμπιστοσύνη.
Η σχέση - φιλία είναι κάτι που κτίζεται συνεχώς σε όλα τα στάδια της ζωής μας η οποία μας βοηθά σε όλες μας τις καταστάσεις.
Στο πέρασμα του χρόνου μπορεί να συναντηθούμε με πολλούς σε απλή κοινή παρέα για να ευχαριστηθούμε κάποια πράγματα τα οποία αρέσουν σε όλους, αυτό δεν είναι φιλία απλά μία συνάντηση.
Στη φιλία πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μαςτα λάθη μας, να δίνουμε πάντοτε προσοχή σε αυτό που λέει το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας και αν αναγνωρίζουμε τα αισθήματά του ώστε να είναι δυνατή μία ισορροπημένη συζήτηση.
Στη φιλία όπου η ζωή και οι οικογενειακές ανάγκες της καθημερινότητας δημιουργούν εμπόδια θα πρέπει να αναλογιστούμε αυτά ώστε να θυμόμαστε τις σχέσεις τους φίλους και να μην τους ξεχνάμε.
Σημαντικό χάρισμα του ανθρώπου είναι να μπορεί να βρίσκει την δύναμη ώστε να αναγνωρίζει το λάθος του αλλά και  να μπορεί πραγματικά να συγχωρεί. 
Κάποια πράγματα από τα αναφερόμενα ως και αφορμές έδωσαν στους ανωτέρω που βρέθηκαν στο ΓΥΘΕΙΟ 27-5-2018 όπου κύρια αφορμή ήταν τα ταξίδια που έχουν κάνει μαζί να γνωριστούν και να δημιουργήσουν α π λ έ ς οικογενειακές σχέσεις - φιλίες που σε τακτά  χρονικά διαστήματα σε διάφορες ευκαιρίες συναντιούνται αναπολώντας τις ωραίες στιγμές που έχουν περάσει μαζί και βγάζουν τα σχέδια για τις επόμενες.

Με το ίδιο νόημα θα είναι και η επόμενη ανάρτηση από ένα γρήγορο οδοιπορικά στην ΚΡΗΤΗ όπου και αυτή είναι  σχέση - φιλία από ένα ταξίδι.-  

(΄Εχουν ληφθεί υπ΄όψιν κάποια νοήματα από διάφορες ιστοσελίδες ).   
https://www.huffingtonpost.gr
https://el.wikipedia.org
https://www.medlook.net
κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου