ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Η Πυροσβεστική του Ναυπλίου τίμησε τους προστάτες της Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω (βίντεο)

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ εύχεται Χρόνια Πολλά και να περνά η  υπηρεσία τους με πλήρη ησυχία γυρίζοντας στις οικογένειές τους σώοι και αβλαβής.  


Ο  Σύνδεσμος έχει μέλη από το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ Σώμα όταν αυτά βγαίνουν εκτός υπηρεσίας.  

Οι  φωτογραφίες και τα παρακάτω κείμενα  από την πηγή της ανάρτησης. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. |  | 
Η Πυροσβεστική του Ναυπλίου τίμησε τους προστάτες της Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω (βίντεο)

Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους Προστάτες της, Τρείς Παίδες εν Καμίνω. Στο Ναύπλιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους τρεις αγίους με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη.


Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Το παρών έδωσαν ο διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος, αξιωματικοί και πυροσβέστες της Π.Υ Ναυπλίου καθώς και συνταξιούχοι του σώματος.


Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.


Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ. Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.


Στη θεία λειτουργία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Αστυνομίας του Λιμενικού , οι αντιδήμαρχοι Κ.Ρούτουλας και Σ.Γαβρήλος , ενώ ακολούθησε μπουφές στην Λέσχη Αξιωματικών οπου παρεβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.


ΠΗΓΗ : "  Î‘ργολικές Ειδήσεις   " 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου