ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Αναδρομικά στρατιωτικών συνταξιούχων

η εικόνα προφίλ του Nikolaos Soupionis, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες
 
1. Με αφορμή που ορισμένοι απόστρατοι έλαβαν αισθητά λιγότερα αναδρομικά σε σύγκριση με άλλους με τον ίδιο συνταξιοδοτικό βαθμό ή ακόμη χειρότερα δεν πήραν καθόλου αναδρομικά, μεταβαίνοντας στο ΓΛΚ νυν ΕΦΚΑ, Κάνιγγος 29, γνώρισα το πρόβλημα αυτό και αφού εστίασα τα οικονομικά – νομικά λάθη που έγιναν και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις εξέτασαν το θέμα και αναγνώρισαν τη βασιμότητα των ισχυρισμών μου. Έτσι η διαδικασία επανόρθωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανόν, αν όχι τέλος του τρέχοντα μήνα, το αργότερο τέλος Απριλίου με αποδοχές μηνός Μάιου οι αδικηθέντες συνάδελφοι να πάρουν τα ποσά που δικαιούνται. 
2. Επίσης αξιωματικοί εν αποστρατεία, που η απομάκρυνσή τους από την ενεργό υπηρεσία έγινε αυτεπαγγέλτως , με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και μετά από διοικητική προσφυγή αναγνωρίστηκε διατηρητέος χρόνος και ο οποίος χρόνος αυτός υφίσταται στο χρονικό διάστημα, από 1.8.2012, έως 31.12. 2016, δικαιούνται αναλογικά μεγαλύτερου ύψους αναδρομικών, σε σύγκριση με τους λοιπούς αποστράτους, καθόσον οι ενεργεία δεν έχουν τις ίδιες περικοπές με τους συνταξιούχους συναδέλφους τους. 
Η διαδικασία ανταλλαγής οικονομικών κλπ στοιχείων, μεταξύ των αρμόδιων Υπηρεσιών ( ΓΛΚ και Αρχηγείου ΕΛΑΣ) βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και είναι πολύ πιθανόν μέχρι το μήνα Μάιο ή Ιούνιο το αργότερο η Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού /ΑΕΑ, να πιστώσει στους δικαιούχους τα χρηματικά ποσά που θα εξαχθούν γι’ αυτούς, αφού ληφθούν υπόψη και τυχόν χρήματα που έλαβαν για το ίδιο διάστημα από το ΓΛΚ, ως συνταξιούχοι.

3. Φυσικά το πρόβλημα που παραμένει άλυτο είναι η μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ και όσον αφορά εν προκειμένω για τα αναδρομικά που δόθηκαν ως εφάπαξ αποζημίωση, χωρίς όμως να επηρεαστεί η διαμόρφωση των συνταξιοδοτικών αποδοχών για το μέλλον.
 
Επ’ αυτού όμως θα επανέλθω, καθότι έχει σχέση και με την μη έκδοση μέχρι και σήμερα των πράξεων αναπροσαρμογής της σύνταξης που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 31.12.2018.


ΠΗΓΗ  Aπό  το  face  του  :   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου