ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Προς υλοποίηση της Προσκυνηματικής Εκδρομής στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας που  στο πρόγραμμά του  είχε την  Προσκυνηματική Εκδρομή στο Άγιο Όρος η οποία άρχισε να προετοιμάζεται τον Ιούλιο μήνα του 2018 σήμερα με την βοήθεια της Παναγίας του συναδέλφου και μέλους του Συνδέσμου κ. ΤΖΑΒΕΛΑ Ιωάννου υλοποιείται με επιτυχία.

Ο Σύνδεσμος και προσωπικά ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ μετά από οκτώ φορές επισκέψεων στο ΄Ορος τώρα είναι η πρώτη φορά που οργανώνουν μία πάρα πολύ δύσκολη επίπονη αλλά αξιόλογη Προσκυνηματική Εκδρομή, συνεπεία της πολυπληθούς συμμετοχής, με υπομονή όμως, με  αρκετές ώρες απασχόλησης και μεγάλη προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα ώστε ο σκοπός της υλοποίησης  να επιτευχθεί και Δευτέρα 6-5-2019 να αναχωρήσουν για το περιβόλι της Παναγίας.

Στην αποστολή αυτή εκτός του Προέδρου συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος κ. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος, μέλη του Συνδέσμου αλλά και φίλοι, όπου μερικοί εξ αυτών συμμετέχουν και παρευρίσκονται σε Εκδρομές - Ταξίδια κ.λ.π. δραστηριότητες.  



στην συνέχεια το πρόγραμμα κινήσεως





Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α :

1η Ημέρα  6-5-2019.  ΔΕΥΤΕΡΑ:  ΝΑΥΠΛΙΟ – ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ. Ώρα αναχώρησης από  ΝΑΥΠΛΙΟ 05.30. και από  ΑΡΓΟΣ  05.45.

Ανάλογες στάσεις καθ΄ οδόν και άφιξη ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ απογευματινή ώρα. Τακτοποίηση Ξενοδοχείο – Ελεύθερη ώρα – Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα  7-5-2019.  ΤΡΙΤΗ  :  Αφύπνιση ώρα 05.30  –  μετακίνηση στο λιμάνι της Ουρανούπολης για την επιβίβαση στο πλοίο.
Ώρα 06.30 αναχώρηση από Ουρανούπολη με το πλοίο για Δάφνη. Επιβίβαση κατά ομάδες στα λεωφορεία για την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.

 Κατά την διαδρομή από ΔΑΦΝΗ θα  επισκεφθούμε το Ι. Κελί Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου – Ι. Σκήτη Αγίου Ανδρέα – Καρυές – Ι.Ν. ΠΡΩΤΑΤΟΥ προσκύνηση Ιεράς εικόνας Παναγίας    « ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ » - Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ – ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ – Ι.Κ. Αγίου Ευσταθίου ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ – Αγίασμα Αγίου Αθανασίου Αθωνίτου – Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ  




3η Ημέρα  8-5-2019  ΤΕΤΑΡΤΗ   : Μετάβαση   Βίγλα  προσκύνημα στο Ι. Κελί Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου –και  Ι. Σκήτη Τιμίου  Προδρόμου ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ. Ακολούθως   Ι.Μ. Καρακάλου και Ι.Μ. Φιλοθέου όπου θα διανυκτερεύσει μία ομάδα στην συνέχεια στην Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ όπου θα διανυκτερεύσει άλλη μία ομάδα και στην συνέχεια οι λοιπές  δύο (2) ομάδες θα συνεχίσουν για την Ι.Μ. Βατοπαιδίου όπου και θα διανυκτερεύσουν.

4η Ημέρα 9-5-2019  ΠΕΜΠΤΗ :  Μετά την τράπεζα  όλες οι ομάδες θα μεταβούν στην  Ι.Σκήτη Προφήτου  ΗΛΙΟΥ.

Στην συνέχεια δύο (2) Ομάδες θα διανυκτερεύσουν στην Ι. Σκήτη Αγίου Ανδρέα  ΣΑΡΑΪ  και οι άλλες δύο (2) Ομάδες  στην Ι.Μ. Παντοκράτορος. 

5η Ημέρα  10-5-2019  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  : Μετά την τράπεζα επιβίβαση στα Λεωφορεία για ΔΑΦΝΗ επίσης οι άλλες δύο ομάδες από την Ι. Σκήτη Αγίου Ανδρέα για ΔΑΦΝΗ και μετάβαση με πλοίο στις Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ  όπου οι ομάδες θα διανυκτερεύσουν.

6η Ημέρα 11-5-2019 ΣΑΒΒΑΤΟ  : Παρακολούθηση της θείας λειτουργίας  Και μετά την τράπεζα όλες οι ομάδες θα κατέβουν στο εκάστοτε λιμάνι κάθε  Ι. Μονής προκειμένου επιβιβαστούν στο πλοίο για  ΔΑΦΝΗ εκεί θα μετεβιβασθούμε σε πλοίο για ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ.


Στην ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου