ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ. 23 Ιουνίου 2019 Ημέρα Τιμής των Αποστράτων.



Σήμερα 23 Ιουνίου 2018 Ημέρα των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Τιμής των Αποστράτων  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε  δοξολογία, εκφώνηση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Στην συνέχεια  έγινε ομιλία από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ.



Η σημερινή ημέρα είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τους Αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας , αλλά και για τον θεσμό της Αστυνομίας.

Το Αστυνομικό Σώμα αποτελεί μία από τις κορυφαίες και θεμελιώδεις κρατικές λειτουργίες, βασικός παράγοντας της ειρηνικής κοινωνικής συνύπαρξης και της απρόσκοπτης εκ μέρους των πολιτών άσκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους

Η αδιάλειπτη και ομοιόμορφη δράση, η προσφορά, η άνευ όρων και ανταλλαγμάτων προσήλωση στο καθήκον, ακόμα και η θυσία, αποτελούν βασικά στοιχεία της Συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων Αστυνομικών αλλά  και όλων των Αποστράτων όπου διετέλεσαν στο Σώμα.



Τα υψηλά ιδανικά που διακρίνουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά Αστυνομικών, διατηρώντας στέρεη και ακέραιη την αλυσίδα της παράδοσης. Στη διαδικασία αυτή ως Απόστρατοι μπορούμε να έχουμε ενεργή συμμετοχή προσφέροντας σημαντικά στις νεότερες γενιές με την συμπυκνωμένη γνώση και ΤΗΝ εμπειρία που διαθέτουμε.

Ως Απόστρατοι μπορούμε και πρέπει να λειτουργούμε ως δίαυλος επικοινωνίας του Σώματος και της Κοινωνίας.

Στον τομέα των σχέσεων με τους εν ενεργεία συναδέλφους ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ διερχόμεθα την καλύτερη περίοδο.   

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά φέτος οι Απόστρατοι δεν έλαβαν ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την σημερινή ημέρα.

Κατά πληροφορίες η δικαιολογία ήταν ότι γίναμε πολλοί.

Αγαπητοί συνάδελφοι όντως γίναμε πολλοί. Την τελευταία τριετία από 200 που ήταν τα μέλη μας φθάσαμε σήμερα και ξεπεράσαμε τα 300 μέλη.

Δεν θέλουν να είμαστε πολλοί και ενωμένοι ΔΙΟΤΙ  τους δημιουργούμε προβλήματα.

Δεν είναι δυνατόν να αυτοκαλούμεθα σήμερα  για να τιμηθούμε.

Με τον τρόπο αυτόν  ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ  τους ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ.

Θέλουν να μας χωρίσουν για να μην διεκδικούμε.

Εμείς όμως θα είμαστε ενωμένοι  η φωνή  μας θα ακούγεται συνεχώς και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και να είμαστε ποιο ωφέλιμοι.

Όπως λόγω των σημερινών και επίκαιρων αναγκών έγιναν ενέργειες για τα   ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τα οποία δόθηκαν λανθασμένα όπου ο ΕΦΚΑ αναγνώρισε τα λάθη του.

΄Εγιναν ενέργειες  για την  μη ενημέρωση των μηνιαίων αποδοχών.

Και πολλές  άλλες περιπτώσεις για τις οποίες  λαμβάνουν γνώση τα μέλη μας ώστε να πράξουν αναλόγως.

Ως Απόστρατοι με την εθελοντική μας προσφορά  επιδεικνύουμε το ανάλογο και έμπρακτο ενδιαφέρον για όσα γίνονται γύρω μας.

Νοιαζόμαστε όλοι για την κοινωνία μας διότι στην κοινωνία αυτή ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Στη συμπαράστασή μας στο έργο της Αστυνομίας,  αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε κάνει όσα πρέπει και μπορούμε. ΄Εχουμε κάνει αρκετά.

 Μπορούμε όμως περισσότερα.  Ελπίζουμε ότι θα γίνουν περισσότερα, διότι αυτός είναι ένας από τους σκοπούς των Αποστράτων.

΄Ενας βασικός στόχος είναι να αφήσουμε πίσω ότι αρνητικό υπήρχε και να κρατήσουμε εκείνα τα στοιχεία που είναι χρήσιμα για το μέλλον.

Οι αναπροσαρμογές έγιναν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Από τα παλιά Σώματα κρατάμε τις εμπειρίες, την γνώση και προ παντός την ΙΣΤΟΡΙΑ που είναι χρήσιμη και απαραίτητη για τους νέους.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω, ότι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, παρουσιάζει αυτή την οργανωμένη συγκρότηση και σας παρέχει την δυνατότητα να επικοινωνείτε, να συνδιαλέγεστε και να συνεργάζεστε υπεύθυνα.

Να μπορείτε να σχεδιάζετε και να εφαρμόζετε μέτρα προς όφελος  ΟΛΩΝ των ενεργεία και των αποστράτων για την καλύτερη εικόνα του Σώματος όπως στις Εορταστικές Εκδηλώσεις :

Την 20 Οκτωβρίου στην εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας   και στην σημερινή ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.

Συνάδελφοι σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για το δύσκολο  έργο και   για την αποστολή  που επιτελείται,  σας ευχόμαστε καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και θα είμαστε πάντα δίπλα σας για ότι χρειαστείτε προς όφελος των πολιτών που υπηρετείτε.-    






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου